• DOLAR 34.281
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2910.29
  • ...
Batman halkı on binler halinde Aksa Tufanını selamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen on binlerce kişi, Aksa Tufanının birinci yılı dolayısıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın da katıldığı "Direnişin Adı Aksa Tufanı" temasıyla yapılan yürüyüş Özel Batman Hastanesi önünde kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar sürdü.

Etkinlik burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Miting havasında geçen basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

İlahi ezgilerinin seslendirildiği basın açıklamasından önce Kürtçe kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, işgal rejiminin İslam memleketlerinde gerçekleştirdiği katliamlardaki cesareti Müslümanların birlik olmamasından aldığını söyledi.

Molla Beşir Şimşek

"Filistinli Müslümanlara borçluyuz"

Gazze, Filistin halkının yalnız olmadığını, davalarının kendilerinin de davası olduğunu vurgulayan Şimşek, "Yolları bizim yolumuzdur. Eğer ki Gazze'de, Filistin'de Müslüman kalmazsa bizler buradan söz veriyoruz, biz onların davasını terk etmeyeceğiz. Gazze'deki Müslümanlar katledilmelerine rağmen hala cihadı terk etmedi. Bu yüzden bizler onlara borçluyuz ve vazifemizi yerine getirmeliyiz. Bu dava hepimizin davasıdır. Bizler vazifemizi hakkıyla yapmazsak ateş gelip bizi de yakacaktır bunu bilelim." dedi.

Şehmuz Önlü

Daha sonra STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Şehmuz Önlü, İslam ümmetini, dünyanın mazlum halklarını, vicdan sahibi insanları, kitleleri uyandıran, Batı dünyasının yüzündeki sahte medeniyet ve uygarlık maskesini paramparça eden, işgalci siyonist rejimin nasıl vahşi ve insanlık düşmanı bir güç olduğunu bütün dünyaya gösteren Aksa Tufanının bir yaşında olduğunu söyledi.

İman ve izzet elbisesine bürünmüş kahraman Gazze, Filistin halkının tüm imkânsızlık ve yalnızlığına, kadın çocuk, genç yaşlı ayırımı gözetilmeden yapılan vahşi katliam ve soykırıma rağmen bir yıldır destanlar yazdığını belirten Önlü, elli bine yakın şehit verildiğini, on binlerce cesedin hâlâ enkaz altında olduğunu ifade etti.

Gazze, Filistin halkının insanlık tarihinin en vahşi saldırıları sonucunda korkunç bir yıkım yaşadığını dile getiren Önlü, yaralı sayısının yüzbinlerle ifade edildiğini kaydetti. Hastanelerin, okulların, camilerin yerle bir edildiğini aktaran Önlü, sadece Gazze değil, Batı Şeria ve diğer Filistin şehirleri de katliam ve yıkımla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

"Kahraman Filistin halkı bunca mazlumiyete ve sahipsizliğe rağmen siyonistlere hayatı zindan ediyor"

Ancak Filistin halkının hâlâ kahramanca direndiğini belirten Önlü, "Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın egemen güçlerinden her türlü yardım ve desteği alan siyonistlerin vahşi saldırıları karşısında asla geri kaçmadılar. İslam düşmanı barbar siyonistlere ve onların arkasındaki haçlılara boyun eğmediler. Kahraman Filistin halkı bunca mazlumiyete, kimsesizliğe ve sahipsizliğe rağmen siyonistlere hayatı zindan ediyor. İslami direniş her gün katil siyonist askerlere pusu kurup canlarını cehenneme gönderiyor. Gazze siyonistler için bir bataklığa döndü." dedi.

"Müslüman Filistin halkı, ümmetin istikbali, onuru ve izzeti için direniyor"

Kahraman Gazze ve Filistin halkı, son fertleri kalıncaya kadar İslam ümmetinin onurunu koruyacaklarına, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için canlarını feda edeceklerine ve Allah’ın en azgın düşmanları olan siyonistlere zaferi yaşatmayacaklarına dair ant içtiklerine vurgu yapan Önlü, şöyle devam etti:

"Müslüman Filistin halkı Allah için savaşıyor. Müslümanların mukaddes topraklarının, ilk kıbleleri Mescid-i Aksa ve üçüncü mukaddes şehirleri Kudüs’ün kurtuluşu için savaşıyor. Barbar Batılı Haçlılar ve onların İslam dünyasındaki ileri karakolları olan siyonist haydutların İslam dünyasına yönelik işgal ve istila tehditleri karşısında bir dağ gibi durup ümmetin istikbali, onuru ve izzeti için direniyorlar."

"Dertleri sadece Filistin değil. Yarın sıra İran’a, Türkiye’ye, Mısır’a ve diğer İslam ülkelerine de gelecek"

Konuşmasının devamında İslam ümmetine seslenen Önlü, "Ey İslam ümmeti! Ey İslam’ın onur ve izzetini isteyen Müslümanlar! Ey Kudüs Fatihi Selahaddin’in ve Filistin’i Yahudilere satmayan Abdülhamid’in torunları! Batılı Haçlılar, Amerika ve Avrupa devletleri İslam ümmetini, İslam dünyasını esir alıp sömürmek, zenginliklerini talan etmek, İslam dünyasının bereketli toprakları üzerinde onların çıkarlarını koruyacak büyük bir Yahudi devleti kurmak istiyorlar. Dertleri sadece Filistin değil. Lübnan, Yemen, Suriye, Irak ateş altında. Yarın sıra İran’a, Türkiye’ye, Mısır’a ve diğer İslam ülkelerine de gelecek." ifadelerini kullandı.

"Siyonistler Gazze’den sonra şimdi de bu savaşı Lübnan üzerinden İslam alemine taşımaya çalışıyor"

Aksa Tufanı, İslam dünyasına yönelik bir işgal ve istila hareketini başlatan siyonist- haçlı ittifakına karşı İslam ümmetini savunma savaşı olduğunu belirten Önlü, şunları söyledi:

"Siyonistler Gazze’den sonra şimdi de bu savaşı Lübnan üzerinden İslam alemine taşımaya çalışıyor. Kudüs için Aksa Tufanı’na destek için, şimdiden iki binin üzerinde şehit veren Lübnanlı mücahitler şimdi duruyor siyonistlerin karşısında. Tüm yokluğuna rağmen, ABD-israil-İngiltere bombardımanlarına rağmen direnişten vazgeçmeyen, az imkan ve sonsuz imanlarıyla her fırsatta Aksa Tufanı’na ve Kudüs’e bağlılıklarını bildiren, son 1 yılda siyonistlere hizmet eden 195 gemiyi batırıp, Telaviv vuran şerefli, izzetli Yemen halkı duruyor siyonistlerin karşısında. Bu savaşlar hepimizin savaşıdır. Topyekûn İslam düşmanı güçlerle İslam ümmetinin savaşıdır. Hakla batılın, imanla küfrün, iyilerle kötülerin savaşıdır. İslam dünyasının, İslam ümmetinin kurtuluş savaşıdır."

"Ümmetin gaflet dönemi sona ermelidir artık"

Artık gaflet döneminin sona ermesi gerektiğini söyleyen Önlü, "Tüm dünya küfrünü birleştiren siyonist cephe karşısında İslam dünyası da Müslüman halklar da iç ihtilaflarını bir kenara bırakıp hep birlikte, vahdet içinde savaşmalı, dört bir yandan direniş cephesine her türlü destek ve yardım verilmelidir. Ey Müslümanlar! Ey Müslüman liderler, kanaat önderleri, aydınlar, alimler, STK’lar, siyasetçiler… Gazze halkı sizleri bekliyor. Desteğinizi ve yardımlarınızı bekliyor. Bütün bir İslam dünyasını yangın yerine çevirmek isteyen İslam düşmanı siyonist, haçlı güçler karşısında direniş bayrağını yükselten Filistin’in, Lübnan’ın, Yemen’in imdadına koşmak için daha neyi bekliyorsunuz? Düşman ordularının gelip sizlerin kapısına dayanmasını, özgürlüğünüzü ve izzetinizi ellerinizden almasını mı? Çocuklarınızın katledilmesini, kadın ve kızlarınızın iffetlerinin kirletilmesini, evlerinizin başınıza yıkılmasını mı bekliyorsunuz? Bunlar başımıza gelmeden, derhal siyonizm ve işbirlikçileri ile yapılan tüm enerji anlaşmalarına, devam eden tüm ticaret ve diplomatik ilişkilere son verip Müslümanca bir tavır sergilemelisiniz." dedi.

"Direniş ve diriliş sürecini tüm İslam dünyasına yayma zamanıdır artık"

Açıklamasının sonunda Önlü, "İşgalcilere 'Ümmetin gafletiyle kazandığınız zaferler dönemi' Allah'ın izniyle sonsuza dek kapandı. Artık bozgun, acı çekme ve yenilgi dönemin geldi diye haykıran Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin sözlerini haklı çıkaracak bir direniş ve diriliş sürecini tüm İslam dünyasına yayma zamanıdır artık. Zaman ümmetin izzeti için, İslam’ın zaferi için, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için, Aksa Tufanını siyonist cepheyi zillete mahkûm edecek bir büyük tufana çevirmek için gece gündüz demeden, durup dinlenmeden meydanlara dökülmenin, can ve mallarımızla direniş cephesine her türlü destek seferberliğini başlatmanın zamanıdır." ifadesini kullandı.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir