• DOLAR 34.26
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2914.373
  • ...
Gazze’nin acısı Siirt’ten yükseldi: Direnişin simgesi yürüyüşü gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin 81 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Güres Caddesi'nde başlatıldı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar devam etti.

Yürüyüş, Filistin halkının yaşadığı acıları ve direnişi tüm dünyaya duyurmayı amaçladı.

Yürüyüşe Siirt il protokolü, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik öncesinde düzenlenen program, Gazze'de yaşanan acı ve katliamı anlatan bir resim sergisi ile açıldı. Gazze'nin dramını anlatan fotoğraflar, katılımcıları derinden etkiledi. Program, ardından Kur'an tilaveti ile devam etti.

Şeyda Atvan’dan yürek burkan konuşma

Programda, Siirt’te yaşayan Gazzeli Şeyda Atvan, Gazze'deki durumla ilgili içten bir konuşma yaptı. Atvan, gözyaşları içinde Gazze'de yaşanan zulümleri dile getirdi.

"Gerçekten sözlerin tükendiği, aklın ve dilin tarifinden aciz kaldığı bir zamanda bulunmaktayız," diyen Atvan, siyonist işgalcilerin Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık dramını çarpıcı bir dille anlattı.

Atvan, "Son yüzyılın en barbar, en alçak soykırımının yaşandığı Gazze’de 30 binden fazla insanımız, kardeşimiz, evladımız, annemiz bombalar altında can verdi. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler ve yardım kuyrukları acımasızca vuruldu. Çocuklar ve yaşlılar açlıktan ölüyor." şeklinde konuştu.

Müslümanların nasıl bir duruş sergilemeli?

Konuşmasında Hazreti Peygamber’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Kim Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeden sabahlarsa bizden değildir," hadisini hatırlatan Atvan, "israil dün de Gazze’de Cebaliye bölgesinde katliamlarına devam etti ve 50’den fazla insanı katletti," ifadelerini kullandı. Gazze ve Lübnan’da devam eden saldırılara karşı Müslümanların nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

"Kâfir israil ve onun destekçileri, en büyük güçlerini ekonomiden alıyor"

"Her şeyden önce umutvar olacağız. Oradaki ve dünyanın dört bir tarafındaki Müslüman kardeşlerimize sürekli dua edeceğiz. Evet, duanın tesiri azimdir," diyen Atvan, boykot çağrısında da bulundu. "Kâfir israil ve onun destekçileri, en büyük güçlerini ekonomiden alıyor. Öyleyse biz de onları her alanda boykot ederek iktisat yollarını keseceğiz." şeklinde konuştu.

Atvan, etkinliğe katılanları cesaretlendirerek, "Bu sayede hem Müslüman kardeşimize destek olacak, hem de zalimin zulmüne ortak olmayacağız. Belki de en önemlisi, safımızı belli edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Etkinlik dua ile son buldu: Ya Rabbi, Gazze’deki kardeşlerimizin yardımcısı ol

Etkinlik, dualarla sona erdi. Katılımcılar, ellerini semaya açarak Gazze’deki şehitler ve mazlumlar için dua etti. "Ya Rabbi, Gazze’deki kardeşlerimizin yardımcısı ol," diyerek yükselen dualar, etkinliğin manevi atmosferini güçlendirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir