• DOLAR 34.272
  • EURO 37.663
  • ALTIN 2914.597
  • ...
Ömer Çelik: Lübnan'ı yeni Gazze yapmak istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

"Gazze'de şehit olanların yüzde 70'i kadınlardan ve çocuklardan oluşuyor. Katliamcı ve soykırımcı Netanyahu hükümetinin eylemlerine en acımasız şekilde devam ettiği görülmekte. Tabii şimdiye kadar birçok kere çeşitli kınamalar, çeşitli protestolar ortaya koyuldu. Ama görüldüğü üzere özellikle Batı toplumlarında hükümetlerle halklar arasındaki ayrım çok büyük bir ayrım olmuş durumda. Batı toplumlarında insanlar üniversitelerde, sokaklarda her yaştan insan, üniversite öğrencileri büyük bir insanlık cephesi oluşturmaya çalışıp Gazze'ye sahip çıkarken, maalesef hükümetler tam tersi bir şekilde bu soykırımcı siyasete destek veriyorlar. İspanya gibi, Belçika gibi, ilk başta Refah Sınır Kapısı’na gidip orada Filistin halkına, Gazze halkına sahip çıkan ülkelerin başbakanları oldu.

Uluslararası sistemin iki yüzlülüğü şöyle işliyor; Bir yandan Akdeniz’in her tarafını savaş gemileriyle doldurdular. Bu savaş gemileri yüzünden herhangi bir şekilde neredeyse Akdeniz’de balıkçı kayığının gezeceği yer kalmadı. Peki bütün bunlar ne için yapılıyor? İsrail’in kendini savunma hakkı var deniliyor. İsrail’in kendini savunma hakkı var denildikçe İsrail daha çok kadın ve çocuk öldürüyor. İsrail’in kendini savunma hakkı var dedikçe İsrail Lübnan’a saldırıyor, Suriye’ye saldırıyor, Yemen’e saldırıyor, İran’a saldırıyor. Bunun karşılığında ise saldırıya uğrayan ülkeler bu saldırıya karşılık verdiği zaman birdenbire Batılı ülkeler ayağa kalkıyorlar ve tansiyonu tırmandırmakla ve İsrail’in egemenlik haklarını ve var olma hakkını ihlal etmekle suçluyorlar. "

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir