• DOLAR 34.258
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2914.288
  • ...
İstanbul’da basın mensupları Gazzeli meslektaşları için 'GaZZete’yi çıkardılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazzeli gazetecilerin sesini dünyaya duyurmak için çalışmalar yapan Press For Palestine, saldırıların yeniden başladığı 7 Ekim’in yıldönümünde Gazzete Özel Sayı’yı çıkardı.

“Katledilen her gazeteci karartılan bir gerçektir” manşetiyle çıkan gazete, dünyanın önde gelen haber ajanslarına da gönderildi.

20 sayfalık gazete, İstanbul Büyük Postane önünde yapılan basın açıklamasıyla duyurulurken, gazetenin birer nüshası ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ile de paylaşıldı.

“Şu ana kadar tam 175 gazeteci görevi başındayken katledildi”

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması Platformu Üyesi Tuba Aydın Sel, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü katliamın üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirterek, “Dünya bu süreçte aralarında kadın, çocuk, genç, yaşlı, doktor ve gazetecilerin de olduğu binlerce kişinin öldürülmesine tanıklık etti. Bu katliamı belgeleyen gazeteciler ise işgalci İsrail tarafından hedef alındı. Şu ana kadar tam 175 gazeteci görevi başındayken katledildi. İsrail gazetecileri öldürse de gerçekleri gizleyemez diyerek öldürülen gazeteciler anısına Gazzete’yi çıkardık. Bugün de Gazzete Özel Sayı ile karşınızdayız. Bu sayı, “Katledilen her gazeteci karartılan bir gerçektir” sloganıyla, yaşanan soykırımın birinci yıldönümünde Gazzeli gazetecilerin sesi olmak amacıyla çıktı. Bu defa sözü gerçekleri haykırmaya devam eden gazetecilere bıraktık. Sahadaki Filistinli gazeteciler ile iletişime geçerek, yaşadıklarını yazmalarını istedik. Gelen dokümanları Türkçe ve İngilizceye çevirerek gazetemizi hazırladık” ifadelerini kullandı.

“Gelin bugün Gazzeli meslektaşlarımızın sesine hep beraber ortak olalım”

Gazzeli gazetecilerin tam 1 yıl boyunca ellerindeki küçücük cep telefonu kamerası ile canlarını ortaya koyarak inançları ve vatanları uğruna çalıştıklarını belirten Sel, “Ancak şunu çok net gördük ki, tüm bu hayal kırıklığı ve yalnızlık, küresel medyanın kör ve sağır hali, onların ve halklarının yaşadığı acıları anlatmalarına engel olamadı. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail soykırımını kaydederek yaşananları tüm dünyayla paylaşan Filistinliler, açlık, susuzluk ve katliamların ortasında bile kameralarını açık tutarak yurttaş gazeteciliğinin en büyük örneğini sergiledi. Gelin bugün Gazzeli meslektaşlarımızın sesine hep beraber ortak olalım. Artık kendilerini yalnız hissetmesinler! Gelin artık Gazze’de yaşananlarla yüzleşelim. Belki o zaman savaşın durdurulabilmesi için gerçek bir adım atmış oluruz.” dedi.

“Arkadaşlarımız nüfus kaydından silindi”

Basın açıklamasında konuşan Gazzeli Gazeteci Amir Lafi, “Her savaşın bir ahlakı vardır, Gazze’de olan bir savaş değil bir katliamdır” dedi. Bir sene içinde 41 binden fazla kişinin öldürüldüğünü, 90 binden fazla kişinin de yaralandığını hatırlatan Lafi sözlerini şöyle sürdürdü: israil, bu büyük katliamı dünyaya göstermemek için bunları tüm dünyaya aktarabilecek olan gazetecileri öldürmektedir. Bu savaş başladığından beri en önemli hedeflerden bir tanesi gazetecilerdir. Burada yazdığımız öldürülen gazetecilerin sayısı 173 önceki güne ait rakamdır, bugün sayı 175 olmuştur. Bu gazeteciler sahada çalışırken değil evlerinde aileleriyle birlikte öldürülmüştür. Bazı gazeteci arkadaşlarımız aileleriyle birlikte nüfus kaydından silinmiştir.” diye belirtti.

Konuşmaların ardından vatandaşlara Gazzete dağıtımı gerçekleşti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir