• DOLAR 34.26
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2913.758
  • ...
Siirt üniversitesi öğrencileri: İşgalcilerin Gazze’deki soykırımı sona erecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalcilerin Gazze’de devam eden vahşeti, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmaya devam ediyor.

Birinci yılını dolduran bu soykırım, dünya kamuoyunun gözleri önünde sürerken, Siirt Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğu, yaşanan katliamı lanetleyen bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, Gazze’de siyonist işgalciler  tarafından yapılan saldırıların ve soykırımın birinci yılına girildiği belirtilerek, şu ana kadar 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiği vurgulandı. Bu korkunç bilanço içinde 17 binden fazla çocuğun ve 11 binden fazla kadının bulunduğuna dikkat çekildi. İbadethaneler, okullar ve hastanelerin hedef alınarak bombalanması sonucunda sayısız masumun can verdiği ifade edildi. Topluluk, bu rakamların yalnızca birer matematik hesabı değil, hayattan koparılan insanları temsil ettiğinin altı çizildi.

Topluluk adına açıklamayı okuyan Hamza Ödemiş, binlerce masum insanın katledildiğine dikkat çekerek Filistin halkının yanında olduklarını ve bu zalimlerin uluslararası mahkemelerde hesap vereceğini vurguladı.

"Filistin halkının onurlu mücadelesi asla unutulmayacaktır"

Gazze’de devam eden siyonist vahşetin insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmaya devam ettiğini belirten Ödemiş, "Birinci yılını dolduran bu soykırım, dünya kamuoyunun gözleri önünde sürerken, Filistin halkının onurlu mücadelesi asla unutulmayacaktır. Şu ana kadar 40 binden fazla masum insan hayatını kaybetti. Bu korkunç bilanço içinde 17 binden fazla çocuk ve 11 binden fazla kadın var. İbadethaneler, okullar ve hastanelerin hedef alınarak bombalanması sonucunda sayısız masum can verdi. Bu rakamlar yalnızca birer matematik hesabı değil; hayattan koparılan insanları temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

"Başta Gazze olmak üzere, Lübnan, Yemen ve mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız"

İşgalcilerin yalnızca Gazze ile sınırlı kalmayarak, Beyrut’ta da soykırım ve vahşetin ilk adımlarını atığını ifade eden Ödemiş, "Bu durumun, Suriye ve Türkiye’yi de kapsayan geniş çaplı bir savaş senaryosuna dönüşebileceği endişesi taşıyoruz. Bizler buradan tekrardan haykırıyoruz: Başta Gazze olmak üzere, Lübnan, Yemen ve mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

"Vicdanların sessizliği bu zulmün devamına zemin hazırlıyor"

Vicdanların sessizliği, halkların kalbine ekilen 'ölüm tohumları' ile gelecekte büyük savaşlar ve yıkımların temelini oluşturduğunu söyleyen Ödemiş, "Bu yıkım ve kaosa sebep olanlar, gelecekteki çatışmaların sorumlusu olacaklar. Bizler, Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak Filistin halkının yanında olduğumuzu ve savaş, zulüm, işkence ve ablukayı kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Biz, yaratılışın özünden gelen insanî değerlerin barış talep ettiğini biliyor ve barışa inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Amerika’nın bu süreçte israile verdiği desteği kınıyoruz"

İşgalcilerin gerçekleştirdiği katliamların, savaş hukuku ve evrensel insan hakları çerçevesinde kesinlikle bir soykırım niteliği taşıdığına dikkat çeken Ödemiş, "Dünya halklarının bu vahşete sessiz kalmadığını ve ülkelerin harekete geçmesi için çağrıda bulunduklarını biliyoruz. Amerika’nın bu süreçte israile verdiği desteği kınıyoruz. ABD, artık özgürlük ve insan hakları ülkesi olarak değil, zulüm, ırkçılık ve barbarlık ülkesi olarak anılacaktır." uyarısında bulundu

"Filistin halkına yapılan bu soykırım cezasız kalmayacak"

Dünyanın Amerika’ya hükmeden siyonist zalimlerden elbette daha büyük olduğunu hatırlatan Ödemiş, "Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkının dik duruşu, katil israilin sonunu getirecektir. İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan zulmün hukuk önünde de sorulacağını ve bu suçları işleyenlerin hesap vereceğini göreceğiz. Filistin halkına yapılan bu soykırım cezasız kalmayacak." dedi.

Siirt Üniversitesi öğrencilerinden dayanışma mesajı

Siirt Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğu, Gazze'deki soykırıma karşı duydukları öfkeyi dile getirerek, "Son nefesimize kadar Gazzeli sivillerin yanında olacağız. Katliamların faillerinin cezalandırılması için her platformda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bu açıklama, yalnızca bir protesto değil, aynı zamanda Filistin davasına olan inancımızın ve mücadeleye verdiğimiz desteğin bir nişanıdır. Filistin halkının onurlu mücadelesini sonuna kadar savunacağız." şeklinde t6epkilerini dile getirdiler. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir