• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
"Lösemi'de yaş ortalaması düşüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Lösemi hastalığı ile kimin ne zaman karşılaşacağının belli olmadığını söyleyen LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, "Herkesin gönüllülükle taşın altına elini koyması ve elinden geleni yapması gerekiyor." dedi.


LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan ile LÖSEV Bursa İdari İşler Sorumlusu İnci İnan, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez'i makamında ziyaret etti. BSMMMO'nun BAOB Yerleşkesi'ndeki hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Üyesi İlkay Mutluay da hazır bulundu.


BSMMMO Yönetimi'ne başarı dileyerek konuşmasına başlayan LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, vakıf hakkında ayrıntılı bilgi verdi. LÖSEV'in 1998 yılında, 30 çocuğa hizmetle, metal bir masa ve sandalye ile başlayan yolculuğunun, bugün 14 bin 500 çocuğa ulaştığını söyleyen Füsun Emecan Özcan, "Zamanla aile konut evleri, lösemili çocuklar hastanesi, Ankara'da lösemili çocuklar köyü, lösemili çocuklar ilköğretim okulu hizmete girdi. Türk halkının ve kurumlarının destekleriyle yoktan var olan LÖSEV, bugün çok önemli bir noktaya geldi." dedi.


LÖSEV bünyesindeki tüm hizmetlerin tamamen ücretsiz olarak verildiğinin de altını çizen Özcan, "Vakfımız bünyesinde, gönüllü öğretmenlerimiz dersler veriyorlar. Anneler ve iyileşen gençlerimizin yaptığı butik ürünler, hediyelik eşyalar LSV dükkanda satışa sunuluyor. www.lsvdukkan.com adresinden satın alınacak her ürün, lösemili çocuklarımıza katkı sağlıyor. Herkese, özel günler için hediye alışverişlerini buradan yapmalarını öneriyoruz." diye konuştu.
Konuşmasında, lösemi hastalığı hakkında da bilgi veren LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Özcan, şunları söyledi:


"Bu hastalığın kime ne zaman çıkacağı belli değil. Herkesin gönüllülükle taşın altına elini koyması ve elinden geleni yapması çok önemli. İstatistiklere bakıldığı zaman, bugün doğan her beş çocuktan üçü, elli yaşına gelmeden kansere yakalanacak. Şimdi kansere yakalanma yaş sınırı 60, 70 ve 80'lerde. İstatistiki verilere göre, kansere yakalanma yaş sınırı önümüzdeki süreçte 50'li yaşlara düşecek. Tehlike geliyor. Bunu istatistiklere baktığımızda açıkça görüyoruz. Ama maalesef ki kanseri önleme noktasında adım atılmadığı gibi daha çok artırıcı gelişmeler yaşanıyor."


Ziyaretten memnun kaldığını ifade eden BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ise oda olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.


"Hastalık geldiğinde sağlığın kıymetini biliyoruz" diyen BSMMMO Başkanı Sönmez, "Bireylerin hasta olmadan kontrolden geçmesi gerekiyor. Bu aynı zamanda bir kültür meselesidir. Bu kültürün oluşturulmasına katkı yapmak lazım... Bu çerçevede üzerimize düşeni yapmaya hazırız." şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir