• DOLAR 34.249
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2914.158
  • ...
İran'ın füze operasyonu sanıldığı gibi zarar vermedi mi? Birde ABD basınına ve raporlara  bakın...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

1 Ekim tarihinde İran, Hizbullah'a yönelik saldırıları ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesi sonrası işgalci rejime yüzlerce füze ile operasyon gerçekleştirdi.

İKİ ASKERİ TESİS VE BİR İSTİHBARAT TESİSİ VURULDU!

Habertürk’te konuşan Gazeteci İrfan Sapmaz, gerçekleştirilen operasyonun işgalcilere verdiği zararın büyüklüğüne karşın Beyaz Saray ile Pentagon’un “çok büyük bir hasar oluşmadı diyerek” yanıltmaya çalıştığını ifade etti. Sapmaz, “Yüzlerce füze için vurdu geçti deniliyor ancak Amerikan basını boş durmuyor. Dünyanın en eski ve en etkili gazetelerinden Washington Post’un uydu görüntüleri ve görseller üzerinden yaptığı analizde en az iki düzine füzenin iki askeri tesise ve bir istihbarat tesisine çarptığı ve yakınlarına geldiği tespit edildi.” İfadelerini kullandı.

İrfan Sapmaz’ın ifadeleri şu şekilde:

"Öte yandan Niels Bohr Araştırma Enstitüsü’nden bir ekip perşembe günü geç saatlerde yayınladıkları ilk analizde Negev çölündeki İsrail Nevatim Hava Üssü’ne ait uydu görüntülerinde en az 32 çarpma noktası tespit edildi. Bu da ateşlenen füzelerin yüzde 16’sının bu hedefi vurduğunu gösteriyor.

"MOSSAD'IN EĞİTİM MERKEZİ VURULDU"

ABD’de bulunan NPR adlı haber sitesine göre hiç şüphe bırakmayacak şekilde İran füzelerinin Güney İsrail’de bir hava üssüne çarptığı, görülen 30’dan daha fazla noktayı tespit edildi; Hasarlı hangarlar, binalar, taksi yollar, MOSSAD’ın eğitim merkezi, demir kubbenin bir bağlantısı olan enerji görüntü merkezi vurulmuş.

341 İŞGALCİ ÖLDÜ!

Yani İsrail’e yönelik yapılan tüm saldırılar demir kubbenin görüntü merkezinden izleniyormuş. İran’ın yapmış olduğu bu saldırıda da üst düzey İsrailli yetkililer, askerler ve generaller o anda orada buluyorlarmış ve burası vurulmuş, hasar görmüş. Ayrıca Hayfa limanındaki ordunun yakıt merkezini, askeri füze depolarını vurmuşlar. Ölü sayısı ise oldukça yüksek. Bana ulaşan haberlere göre yaklaşık 341 kişi hayatını kaybetmiş fakat İsrail açıklamalarına göre sadece bir Filistinli hayatını kaybetti."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir