• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şanlıurfa Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın kadim tarihini simgeleyen ve şehrin kalbinde yer alan Şanlıurfa Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı.

Arkeolojik kazıların da sürdüğü tarihi yapının restorasyonunun kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmaları sona erdiğinde, uzun bir aradan sonra kale yeniden ziyarete açılacak.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada, "Arkeolojik kazıların devam ettiği Şanlıurfa'nın kadim tarihine ait bütün izleri taşıyan şehrimizin kalbindeki anıtsal yapı olan Şanlıurfa Kalemizin restorasyonu çok kısa bir sürede tamamlanarak uzun bir aradan sonra tekrar ziyarete açılacak." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise "Şanlıurfa Kalesinin restorasyonuna başladık. Halen arkeolojik kazılarını devam ettirdiğimiz Şanlıurfa Kalemizin deprem kaynaklı hasarlarının giderilmesine yönelik restorasyon ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığımızca tamamlanmış olup, yer teslimini de tamamladık. 2025 yılının sonlarında tamamlanmasını planladığımız restorasyon çalışmalarından sonra Şanlıurfa Kalemizi çok uzun süre sonra ziyarete açacağız." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir