• DOLAR 32.201
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2418.094
  • ...
Kılıçdaroğlu Dershane Konusunda Fena Çuvalladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
24 TV`de Murat Çiçek moderatörlüğünde yayınlanan Açık Görüş programına; Çözüm Dershaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Maviş ve 19, 20 ve 21`inci dönem Bingöl milletvekilliği yapan Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata konuk oldu.

Programda dershaneler konusu tartışılırken, Murat Çiçek CHP ve MHP`nin 2011 yılına ait seçim beyannamelerini hatırlattı.
Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılması konusunda hükümete yüklenmiş, "sen kim oluyorsun da dershaneleri kapatıyorsun" demişti.

Ancak, CHP`nin 2011 yılında seçim beyannamesi olarak dağıttığı evraklarda "dershanelerin öğrenci başarısına önemli katkı getirmediği" söyleniyor ve "dershanelerin kaldırılacağı" vaadediliyor.

Öte yandan, MHP`nin seçim beyannamesinde de yine dershanelerin özel okullara dönüştürüleceği yazıyor.

MHP`NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDEKİ İLGİLİ KISIM
Sınav sistemleri örgün eğitim programlarına paralel hale getirilecek. Dershanelerin, ilk ve ortaöğretim kurumlarının işlevlerini üstlenmesi önlenecektir. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi teşvik edilecektir.

CHP`NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDEKİ İLGİLİ KISIM
Dershanelerin, öğrenci başarısına önemli katkı getirmediği araştırmalarla doğrulanmıştır. Bu nedenle ülkemizde dershane gerçeğine ciddi bir çözüm getirmek ve dershaneleri eğitimin gündeminden çıkarmak gerekmektedir.

Kaynak: stargazete.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir