• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Taliban'dan tam 21 yıl sonra bir Rusya galibiyeti daha! Rusya çıkarıyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Taliban yıllarca Rusya ile mücadele etti, Rusları yenip kovmuş ve sonrasında ABD ile de mücadelesi sonrasında Alganistan'ı özgürleştirerek Afganistan İslam Emirliğini ilan etmişti.

Nihayetinde Rusya onları devlet olarak kabul etme yoluna gideceği adımları atmaya başalmasıyla Rusya'ya bir kere daha diz çöktümüş oldu.

Rusya, Afganistam İslam Emirliğini yönetenTaliban'ı terör örgütü listesinden çıkarıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Taliban'ın terör örgütü listesinden çıkarılması kararının 'en üst seviyelerde' alındığını duyurdu. Karar, yasal prosedürün uygulanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi.

Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Moskova’da

Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Amir Han Muttaki 'Moskova formatındaki' Afganistan toplantılarının 6. Turuna katılmıştı.

Moskova'daki toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, Taliban'ın terör örgütleri listesinden çıkarılmasıyla ilgili açıklamasında "Rusya'nın üst yönetimi tarafından bu konuda bir prensip kararı alındı. Ancak bu sürecin Rus hukuk sistemi kapsamında yürütülmesi gerekiyor. Sürecin yasayla belirlenen usulde tamamlanması için hukukçuların, parlamentonun ve diğer kurumların hummalı çalışma yapması gerekiyor" dedi.

Rusya, Afganistan'daki ABD öncülüğündeki yabancı askerlerin 20 yıl sonra ülkeden çıkarılmasının ardından yönetime gelen Taliban ile ilişkileri iyileştiriyor.

Taliban yönetimini henüz herhangi bir ülke resmi olarak tanımazken, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri, Taliban yönetimi tarafından görevlendirilen büyükelçilikleri ülkelerine kabul etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir