• DOLAR 34.25
  • EURO 37.631
  • ALTIN 2927.971
  • ...
Ağrı'dan Gazze'ye destek için basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın her kesiminden Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı tepkiler devam ediyor. Ağrı'da faaliyet yürüten STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Kudüs Platformu tarafından yapılan basın açıklaması cuma namazından sonra Merkez Cami önünde gerçekleştirildi.

Namaz sonrasında toplanan kalabalık Gazze'ye destek sloganları atarken işgal rejimini lanetlendi.

Basın açıklamasından önce Kerem Engin kısa bir konuşma yaptı.

Toplanan gurup adına basın metnini Umut Baran Aslan okudu.

Aslan, "Müslüman Filistin halkı, mücahid Gazze halkı bir asırdır yaşadığı zulme, Mescid-i Aksa'nın esaretine, insanlık dışı muameleye karşı kıyam bayrağını açarak, kendisine topyekün saldırma hazırlığındaki siyonist, haydut rejime karşı Aksa Tufanı direnişini başlattı. Müslüman Filistin halkı, Gazze halkı yapayalnız olmasına, yıllardır muhasara altında bulunmasına, büyük yokluk ve imkânsızlıkla mücadele etmesine rağmen İslam Ümmetinin onur ve izzetini kurtarmak için cihat meydanına atılmaktan çekinmedi. Ey İslam ümmeti! Gazze halkı, Filistin halkı, direniş cephesi, ilk kıblemiz, İslam'ın ikinci mukaddes mabedi Mescid-i Aksa'yı, Allah'ın etrafını mübarek kıldığı Kudüs'ü, siyonist Yahudilerin esaretinden kurtarmak için kıyam etti." dedi.

"Filistin'de, Lübnan'da korkunç bir soykırım yaşanıyor." Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerimiz vahşice katlediliyor. Camileri, okulları, hastaneleri yerle bir ediliyor. Vahşi Siyonist dünyanın hayasız sessizliğinden cesaret alarak Amerika'nın, barbar Avrupa'nın, tüm İslam düşmanı şeytani güçlerin her türlü desteğini arkasına alarak soykırım alçaklığını sürdürüyor. Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Onur ve vicdanları ölmemiş ey özgür insanlar! Bu barbarlığa, insanlığı tehdit eden bu korkunç soykırıma sesimizi yükseltmeli, mazlum Filistin halkının, Lübnan halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmeliyiz. Zalimlere karşı mazlumların safında yerimizi almalı, her imkânımızla ve elimizden gelen her yolla, bildiriler, yürüyüşler, etkinlikler ve diğer kampanyalarla kahraman Filistin ve Lübnan halkının direnişine destek vermeliyiz."

Açıklama Muhammet Arif Yılmaz'ın konuşması ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir