• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
'Çocuklarda Cinsel İstismar' paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversite'si Sosyal Hizmetler Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde 2. 'Çocuklarda Cinsel İstismar' konulu panel düzenlendi.

 

Katılımcılar arasında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi Uzman Psikolog Erdal Karalar, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İsmail Güneş, Diyarbakır Barosuna bağlı Çocuk Koruma Merkezi Şube Başkanı Av. Gazel Kalaman' da yer aldı.

 

Açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Eyigün'ün yaptığı panelde, 'Çocuklarda Cinsel İstismar'ın sebep ve sonuçları anlatıldı.

 

'Aile içi mahremiyete büyük önem verilmelidir'
Aile içi mahremiyete büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Eyigün, "İnsanlık tarihi var olduğundan beri çocuklara yönelik kölelik, şiddet ve cinsel istismar hep olmuştur. Kölelik ve şiddet alanındaki sorunlara bir nebze olsun çözüm bulunduğu halde istismar vakaları günümüzde hala devam ediyor. Çocuk istismarı sorunun çözümü için ailelerin bilgi ve bilinç düzeylerinin yükseltilmesi gerekiyor. Çocukların özellikle aile bireyleriyle aynı odada kalmaları engellenmelidir, eğer böyle bir imkân yoksa mutlaka odadaki perdeler çekilmeli ve mahremiyet korunmalıdır." dedi.

 

'Alınan eğitim istismarın oluşmasını önleyebiliyor'
Diyarbakır'da cinsel istismara uğrayan çocukların psikolojik durumlarıyla ilgili bilgi veren Erdal Karalar ise, "Genel anlamda istismara uğrayan çocukların yüzde 80'i göçle şehir merkezimize dahil olmuştur. İstismara maruz kalan çocukların yüzde 90'ı okuma yazma bilmiyor. Çocuklar mahremiyet kavramıyla ilgili ne kadar sağlıklı bilgiler alabiliyorlarsa o kadar emanet altında oluyorlar. Argo ve küfür gibi şeylerin aile içinde veya arkadaşlar içinde ifade edilmesi istismar kavramını suiistimal ediyor." ifadelerini kullandı.
Panel Av. Gazel Kalaman'ın çocuk haklarını anlatan sunumunun ardından sona erdi. (Ali Adiyaman/Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir