• DOLAR 34.184
  • EURO 37.841
  • ALTIN 2921.367
  • ...
IMF'den Orta Doğu uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Orta Doğu ve diğer bölgelerdeki tüm çatışmaların sona ermesi çağrılarını yineleyen Kozack, Orta Doğu'daki çatışmanın son dönemde yoğunlaşmasını büyük bir endişeyle yakından izlediklerini söyledi.

Kozack, "Çatışmanın daha da tırmanma olasılığı riskleri ve belirsizliği artırıyor, bölge ve ötesinde önemli ekonomik sonuçları olabilir. Son gelişmelerle ilgili olarak ekonomik etkilerinden bahsetmek için henüz çok erken, ancak ekonominin çatışmanın merkezinde olduğunu biliyoruz." dedi.

Bölgedeki çatışmalardan Batı Şeria, Gazze, Lübnan ve işgal rejiminde ağır darbe aldığına işaret eden Kozack, yaklaşık bir yıllık çatışmanın Batı Şeria ve Gazze ekonomisi üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu aktardı.

"Gazze'de sivil halk çok kötü sosyoekonomik koşullarla karşı karşıya"
Kozack, "Gazze'de sivil halk, çok kötü sosyoekonomik koşullar, insani kriz ve yetersiz yardım dağıtımıyla karşı karşıya." diye konuştu.

Batı Şeria'da halihazırda kötü olan beklentilerin daha da kötüleştiğini ve öncü resmi verilerin bu yılın ilk yarısında gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) yüzde 25'lik bir düşüş olduğunu gösterdiğini belirten Kozack, yoğunlaşan çatışmaların Lübnan'da da ülkenin halihazırda kırılgan olan makroekonomik ve sosyal durumunu daha da kötüleştirdiğini anlattı.

İşgal rejiminde çatışmanın başladığı geçen yılın son çeyreğinde GSYH'nin yaklaşık yüzde 20 daraldığını ve bu yılın ilk yarısında kısmi bir toparlanma görüldüğünü belirten Kozack, bölge ekonomilerine ilişkin güncel projeksiyonların IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları zamanı yayımlanacak Dünya Ekonomik Görünüm Raporu ile bölgesel ekonomik görünüm raporlarında paylaşılacağını aktardı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir