• DOLAR 34.183
  • EURO 37.79
  • ALTIN 2919.73
  • ...
Japonya'da havaalanında savaştan kalma bomba bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NHK televizyon kanalının haberine göre , İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bir Amerikan bombası daha Okinawa'daki Japon Naha havaalanında bulundu ve bu yılın başından bu yana bu tür buluntuların toplam sayısı yediye çıktı.

Havaalanı arazisinde beş inçlik Amerikan yapımı bir uçak roketi keşfedildi. Kara Öz Savunma Kuvvetlerinin Sapper'ları bombayı başarıyla etkisiz hale getirdi ve havaalanının operasyonları aksamadı.

Okinawa'daki Naha Havaalanı da bir zamanlar eski bir deniz hava istasyonu olan yerde bulunuyor. Bunun 2024 yılı başından bu yana Naha Havalimanı'nda bulunan yedinci bomba olduğu belirtiliyor.

Çarşamba günü, Japonya'daki Miyazaki Havaalanı'nın taksi yolunda savaş zamanından kalma bir top mermisi patladı ve yol hasar gördü. Delik yaklaşık bir metre derinliğindeydi ve enkaz 200 metrelik bir yarıçapa dağılmıştı. Uzmanlar, savaş sırasında Amerikan askerlerinin attığı 250 kilogramlık bombanın patladığına inanıyor. Savaş sırasında Miyazaki Havaalanı deniz hava üssü olarak kullanılmış ve Amerikan uçakları tarafından yoğun bombardımana maruz kalmıştı. Patlamamış mermiler hala burada sıklıkla bulunur. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir