• DOLAR 34.165
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2909.149
  • ...
Cumhurbaşkanları destekliyordu ama Gürcistan'da sapkınlığa geçit verilmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Şalva Papuashvili, Cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili'nin bunu reddetmesinden bir gün önce LGBT propagandasını yasaklayan bir yasayı imzaladığını söyledi.

Zurabishvili daha önce LGBT sapkınlığına destek vermiş, bu sapkınlığı yasaklayan yasayı imzalamayı reddetmişti.

Papuashvili, sosyal ağ hesabında yaptığı açıklamada, "Gürcistan Anayasası uyarınca, Salome Zurabishvili'nin imzalamayı reddettiği 'Aile Değerlerinin ve Küçüklerin Korunması Hakkında Kanunu imzalıyorum." dedi.

Cinsen sapkınlığa destek çıkan Cumhurbaşkanı Zurabishvili'ye de tepki gösteren Papuashvili, "Bu yasağı redden Salome Zurabishvili'nin nerede durduğu, bu yasaya ilişkin görüşlerini açıkça ifade etme cesaretini gösteremeyen ve yasanın oylanması sırasında utanç verici bir şekilde salonu terk eden vatansız muhaliflerin nerede durduğu açıkça görülüyor." dedi.

Papuashvili, "İmzaladığım yasa, güncel, geçici, değişen fikir ve ideolojileri yansıtmamakta, sağduyuya, tarihi deneyime ve asırlık Hıristiyan, Gürcü ve Avrupa değerlerine dayanmaktadır." ifadelerini kullandı.

17 Eylül'de Gürcistan Parlamentosu üçüncü okumada LGBT propagandasını yasaklayan bir yasayı kabul etti. Belgenin yürürlüğe girebilmesi için cumhurbaşkanı tarafından imzalanması gerekiyordu. Gürcistan mevzuatına göre, devlet başkanının bir yasayı imzalamaması halinde, yasayı imzalama hakkı parlamento başkanına veriliyor.

Kanun, LGBT propagandasını, eşcinsel evliliğini ve cinsiyet değiştirmenin yanı sıra, aynı cinsiyetten yakın ilişkileri, ensesti, eşcinsel bir çift veya eşcinsel olmayan bir kişi tarafından evlat edinmeyi veya vesayet altına almayı teşvik etmeyi amaçlayan toplantı ve kampanyaların düzenlenmesini yasaklamaktadır.

Cinsiyet değiştirmeyle ilgili tıbbi müdahale de yasaklanacak ve televizyonda aynı cinsiyetten mahrem sahneler yasaklanacak. LGBT konularını yaygınlaştırmayı amaçlayan halka açık toplantı ve gösteriler yasaklanacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir