• DOLAR 34.245
  • EURO 37.956
  • ALTIN 2928.987
  • ...
Avrupa Konseyi Gazze'deki durumu görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan AKPM'deki oturumda, Gazze'deki insani durum müzakere edildi.

Gazze'nin durumu, işgal altındaki Batı Şeria ve işgal güçlerindeki kadın ve çocukların insani durumuna ilişkin AKPM Raportörü Hollandalı milletvekili Saskia Kluit, Orta Doğu'daki şiddetin ciddi şekilde arttığını belirtti.

Kluit, "Şu anda gerilim artsa da Gazze'deki durumun bölgede eşi benzeri yok." diyerek bunun Orta Doğu'nun diğer bölgelerine yayılmasını önlemenin önemini vurguladı.

"45 bin bombanın yoğun nüfuslu bir bölgedeki etkisini düşünün." diyen Kluit, Gazze halkının bulunduğu yerden kaçma imkanının olmadığını söyledi.

"Gazze'de hiçbir yer güvenli değil"

Kluit, Gazze halkının abluka altında olduğunu ve bir tuzağın içinde bulunduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Gazze'de halk, tehlikeden kaçmak için sürekli hareket halinde fakat tehlikeden kaçmaları mümkün değil. Hiçbir yer güvenli değil. Yaklaşık 2 milyon insanın her 10 kişiden 9'u evlerini terk etmek zorunda kaldı. Her ay herkes kaçıyor."

Gazze'de 41 bin kişinin katledildiğini ve kimliği tespit edilenler arasında adları 215 sayfayı dolduracak kadar çocuk bulunduğunu belirten Kluit, sağlık sisteminin çökmesiyle ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi.

"Gazze'deki çocuklar, sürekli travmalar yaşıyor. Evlerini, okullarını, arkadaşlarını ve ailelerini kaybediyorlar. Yaklaşık 17 bin çocuk artık aileleriyle birlikte değil ve birçoğu ebeveyn rolünü üstlenmek zorunda kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede ateşkes sağlanması için baskı yapılması gerektiğini savunan Kluit, Gazze Şeridi'ne erişim için güvenli geçiş noktalarının açılmasının şart olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir