• DOLAR 34.252
  • EURO 37.931
  • ALTIN 2927.828
  • ...
Lübnan insani bir felaketle karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Hector Hacar, Lübnan'daki insani durumun, ülkenin siyonist rejim tarafından bombalanan bölgelerinden gelen büyük sığınmacı akını nedeniyle felakete doğru gittiğini belirtti.

Hacar, “Lübnan'daki insani durum büyük bir felaketle karşı karşıya. Hükümet büyük zorluklara rağmen mümkün olan her şeyi yapıyor" ifadelerini kullandı.

Hacar, sayısı bir milyona yaklaşan büyük sığınmacı akını nedeniyle yardım sağlamanın oldukça zorlaştığını belirterek, yeni bir sığınmacı dalgasının yaşanması durumunda kapasitelerinin yetersiz kalacağını ifade ederek, “Kamplarından ayrılarak merkez bölgelere akın eden Suriyeli sığınmacılar meselesi de olumsuz etki yarattı. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi, çadır kamplar kurma önerisini reddetti” dedi.

Hacar, yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayan geçici barınma merkezlerinin kapasitelerinin gıda ihtiyacının yalnızca yüzde 50'sini, temel ihtiyaçların ise yüzde 70'ini karşılayabildiğini, yer sıkıntısı nedeniyle 400 bin sığınmacının merkezlerde barınma imkânı bulamadığını sözlerine ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir