• DOLAR 34.303
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2916.502
  • ...
Yine Pıra Xane yine kaza!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Karacadağ ve Metina bölgesine ulaşımı sağlayan tarihi Dilaver(Pira Xané) köprüsünde gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle trafik kazaları meydana gelmeye devam ediyor.

Burhan Malazgirt(29) yönetimindeki 12 AU 957 plakalı kamyon keskin virajı alamayarak köprüden savruldu. Köprünün kenarında yan yatan aracın sürücüsü hafif şekilde yaralanırken kamyonda maddi hasar meydana geldi.

Vatandaşlar köprünün çok eski olduğunu ve günümüz şartlarını karşılamadığını belirterek büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade ettiler.

Sabri Eliş adlı vatandaş, halkın köprüdeki eksiklerinden dolayı bu yolu kullanmaya cesaret edemediğini fakat başka alternatif olmadığından dolayı bu yolu kullandıklarını belirtti. Köprüde kazaların eksik olmadığını belirten Eliş, yaşanan kazalar sonucu birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ve mağduriyetlere sebep olduğunu ifade ederek yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

Hüseyin Garlı köprünün çok eski olduğunu, sürekli kazaların yaşandığını, birçok ilçe ve köye ulaşımı sağladığını ifade ederek köprünün talebi karşılamadığını, yetkililerin vatandaşların mağduriyetlerini gidermesini talep etti.

Ender Özçelik yetkililerin köprünün tarih eser olduğundan dolayı yıkamadıklarını, yeni köprü yapmamalarının nedenin ise yeni yapılacak barajın altında kalması olduğunu belirttiklerini fakat tarihi köprünün de yeni barajın altında kalacağının altını çizdi. Vatandaşlarını daha fazla mağdur olmamaları için yetkililerin bir an önce alternatif yol bulmaları gerektiğini ifade eden Ender Özçelik, Köprü girişlerinde yeterli uyarı tabelalarının olmamasının kazalara davetiye çıkardığını daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, yeni bir köprü yapılarak mağduriyetlere son verilmesini talep etti.

16 yüzyılda Osmanlı eseri olduğu tahmin edilen köprü, dar ve keskin virajları ile özellikle ağır vasıtaların geçişinde vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşatıyor.
Kazaların eksik olmadığı tarihi köprüde yaşanan kazalarda birçok vatandaş hayatını kaybederken, bir çok vatandaş da ağır yaralar aldı.
(Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir