• DOLAR 34.296
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2908.329
  • ...
Kumasına böbreğni verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli ekibi sıra dışı bir nakil işlemi gerçekleştirdi. Böbrek hastası Hanım Mamuk' a kuması böbreğini verdi.

Diyarbakır'da yaşayan 11 yıllık diyaliz hastası Hanım Mamuk (48) kumasının verdiği böbrekle hayata döndü.

Eşi Enver Mamuk'la 32 yıl önce görücü usulü ile evlendiğini söyleyen Hanım Mamuk, evlendikten 10 yıl sonra eşinin, halasının kızı ile de evlendiğini söyledi.

6 çocuk annesi Mamuk, "22 yıldır aynı evde sorunsuz bir şekilde yaşıyoruz. Ben istemediğim halde ısrarla bana böbreğini vermek istedi. Her şeyde bir hayır vardır. Bir gün benim hayatımı kurtaracağını hiç tahmin edemezdim. Ona saygı duyuyor teşekkür ediyorum. Bu zaman da kardeş kardeşe bile böbreğini vermez. Kadın dayanışmamız herkese örnek olsun." dedi.

Kumasına böbreğini veren ikinci eş Hatun Nergiz (41) ise, kumasına böbreğini seve seve verdiğini belirtti.
3 çocuk annesi Nergiz, " Eşimle evlendiğimizden beri Hanım'la aynı evi paylaşıyoruz. Çocuklarımız arasında da sorun çıkmıyor. Çok iyi anlaşıyorlar. Hanım'a 11 yıldır elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum. Evlendiğimizden beri bana bir gün bile eziyet etmedi. Bende ona karşı vicdan borcumu ödemek istediğimden böbreğimi vermek istedim. Hanım böbrek almak istemedi ben zorladım." diye konuştu.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış Türkiye'de her 7 kişiden birinin böbrek hastası olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de 60 bin hastanın diyalize girdiğini dile getirdi.

Hastanelerinde 23. nakil işlemini gerçekleştirdiklerini söyleyen Danış, " Hastanemizde kumadan kumaya yapılan bu nakil duyarlılık anlamında bizi mutlu eden bir durumdur. Şunu vurgulamak isterim ki artık nakil ameliyatları için bölge insanının başka şehirlere gitmesine gerek yok. Bu güne kadar yaptığımız bütün nakiller gayet başarılı oldu. Organ bağışı konusunda halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Kumasına böbreğini gönüllü olarak veren Hatun Nergiz' e büyük bir saygı duyuyoruz. Bu davranış kesinlikle topluma örnek teşkil edilebilecek niteliktedir." İfadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir