• DOLAR 34.221
  • EURO 37.883
  • ALTIN 2926.134
  • ...
İki yüzlü Batı: Macron, işgal rejimini Lübnan'daki saldırılarına son vermeye çağırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Macron, Elysee Sarayı'nda Lübnan'daki durum ve Orta Doğu'daki krizdeki son gelişmelerin ele alındığı Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ne başkanlık etti.

Elysee Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Macron, çatışmalarda çok sayıda sivilin mağdur olduğunu belirterek, Lübnan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına sıkı sıkıya bağlı kalınarak yeniden sağlanmasını temenni ettiğini belirtti.

Bu bağlamda, "Fransa'nın UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü) olan bağlılığını teyit eden" Macron, Fransa'nın bu yönde hareket eden herkesin yanında yer alacağı ve çok yakında Lübnan halkını ve kurumlarını desteklemek amacıyla bir konferans düzenleneceğini söyledi.

Macron, "israil ile Lübnan arasında BM tarafından çizilen geçici sınır olan Mavi Hat'ın her iki yakasındaki halkların güvenliğini sağlayacak uzun vadeli bir çözüme ulaşma kararlılığını yinelediği" belirtildi.

Macron, "Yerinden edilenlerin hem israilde hem de Lübnan'da tam bir güvenlik içinde evlerine dönebilmeleri gerekiyor." dedi.

Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı dün, onlarca çocuk ve kadının da aralarında bulunduğu kabul edilemez sayıda sivilin ölümüne yol açan Lübnan'a yönelik siyonist hava saldırılarını kınadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir