• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
"Urfa Kent Müzesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi Mahmutoğlu Kulesi'ni Kent Müzesi'ne dönüştürme ihalesini gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin metrekare alanı bulunan Mahmutoğlu Kulesi'ninin kent müzesine dönüştürmesi için çalışmalara başlandı. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan Mahmutoğlu Kulesi'nin Kent Müzesi'ne dönüştürülmesiyle bin yıllık tarihi yapının turizme kazandırılacağı bildirildi.


Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Mahmutoğlu Kulesi'nin Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için Mayıs 2013 tarihinde imzalanan Mali Destek Protokolüne göre Mahmutoğlu Kulesi'nin kent müzesine dönüştürülmesi için mali desteğinin yüzde 75'ni Karacadağ Kalkınma Ajansı geri kalanını da belediye karşılıyor.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kent müzesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede "Kent Müzesinde var olan ve var olacak tüm hikâyesiyle, tarihi, coğrafyası, ulaşımı, ekonomisi, sosyal yapısı, siyasi hayatı, sosyal ve kültürel aktiviteleri, ilkleri, anıları, ünlüleri, başarıları, iyi ve kötü günleriyle bir kenti canlandırmak istiyoruz. Kentlilerde, Şanlıurfa'nın sahip olduğu değerler konusunda farkındalık oluşturarak, aidiyet duygusunu pekiştirmeyi hedefliyoruz."dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir