• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İyi ki dershaneler var, diyemedik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaptığı yazılı açıklamada Hükümetin dershaneleri kapatıp özel okullara dönüştürmeye yönelik aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitimciler Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, dershanelerin varlığına hiçbir zaman 'iyi ki dershaneler vardır' diyemediklerini söyledi.

Kendisinin de 11 yıl dershanecilik yaptığını söyleyen Kaya, öğrencilere para karşılığında eğitim verilmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Dershanelerin varlığına hiçbir zaman iyi diyemediklerinin altını çizen Kaya, " Çünkü para karşılığı öğretim vermek doğru değildir, hele ödemesini yapmayan öğrencilerin sınavlara alınmaması ya da kayıtlarının silinmesi üzüntü vericidir. Eğitim öğretimin kalitesini artırmamız lazım ve bu gençliği bu ara kurumlardan kurtarmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Devletin okulları bir bütün olarak öğrenciyi aktif hale getiremediği gibi velinin de okula sahip çıkmadığını söyleyen Kaya, "Velinin okulu sahiplenmesi lazım, okula on lira vermeyen veli, dershaneye minimum 2-3 bin lira verebiliyor. Bu nasıl anlayış? Ayrıca birçok gencimiz dershanelerde yıllarını kaybediyor. Velinin okula ilgi göstermesi gerekir. Dört yıllık lise eğitimi sonunda öğrencinin bir vasıf kazanması lazım, ya üniversiteye gidebilmeli ya da meslek erbabı olmalı." şeklinde konuştu.

Dershane sorununu cemaatle hükümet arasında bir sorun haline geldiğine dikkat çeken, Kaya, "Devletin yeterince yurtları olsa, kaliteli öğretmenleri olsa, eğitim öğretimin müfredatı haklın değerleriyle barışık bir içeriğe sahip olsa, nitelikli bir vatandaş yetiştireceğiz cemaate olan ihtiyaç da azalacak. Devlet içindeki kavga da bitecek; benim adamım, senin adamın meselesi de bitecek." Şeklinde kaydetti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir