• DOLAR 34.202
  • EURO 37.889
  • ALTIN 2925.739
  • ...
İran füze operasyonunu "Gerçek Vaat 2" olarak adlandırdı: "Hedeflerin yüzde 90'ı başarıyla vuruldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devrim Muhafızları, bu akşam yüzlerce füze ile işgal rejimine yönelik başlattıkları operasyona ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.

Devrim Muhafızları, "Gerçek Vaat 2" operasyonunun, meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Önceki bildirinin devamı olarak; İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun evlatları, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri ve askeri komutanların verdiği sözlere dayanarak, diğer silahlı kuvvetlerin yardımıyla 'Gerçek Vaat 2' operasyonunu 'Ya Resulallah (SAV)' parolasıyla başlattı. Bu operasyon kapsamında, işgal altındaki topraklardaki stratejik merkezler, İran İslam Cumhuriyeti'nin evlatları tarafından üretilen füzelerle hedef alındı.

Operasyon sırasında, bazı hava üsleri ve radar merkezleri, özellikle direniş liderleri, Şehit Dr. İsmail Heniyye ve Lübnan Hizbullah lideri Şehit Seyyid Hasan Nasrallah ile Hizbullah, Filistin İslami Direnişi ve Devrim Muhafızları komutanlarına yönelik suikast planlarının yapıldığı merkezler vuruldu.

Bu bölge, en gelişmiş ve yoğun hava savunma sistemleriyle korunmasına rağmen, atışların yüzde 90'ı başarıyla hedeflerini vurdu ve siyonist rejim, İran İslam Cumhuriyeti'nin operasyonel ve istihbarat üstünlüğünden korkuya kapıldı.

Bu operasyon, meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Düşmanın yapacağı her türlü aptallık, yıkıcı ve pişman edici bir karşılık bulacaktır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir