• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır`da 24 kişinin gözaltı süresi uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`de, onaylanan gösteri yasasını protesto ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 24 kişinin, gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcılık, onaylanan yeni gösteri yasasını protesto ettikleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 42 kişiden 24`ünün gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasını kararlaştırdı. Başsavcılık ayrıca aynı konuyla ilgili 2 aktivist hakkında da yakalama emri çıkardı.

Gözaltındaki kişilere "zorbalık, görev başındaki kamu görevlilerine saldırı, kesici ve delici alet taşıma, telsizleri çalma, izinsiz gösteri yapma" bahaneleri yöneltildiği öğrenildi.

Kahire`de onaylanan tartışmalı yeni gösteri yasasını parlamento binası önünde protesto eden çoğunluğu "6 Nisan Hareketi" üyesi 42 kişi, dün gözaltına almıştı. Bu kişilerden 18`inin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Anayasa Değişiklik Komisyonu üyesi 11 kişi, gözaltına alınan kişiler serbest bırakılıncaya kadar üyeliklerini askıya aldıklarını duyurmuştu.

Mısır`da gayrimeşru cumhurbaşkanı Adli Mansur`un onayladığı yeni gösteri yasası, "özgürlükleri kısıtlayıcı" olduğu gerekçesiyle çeşitli siyasi parti ve gruplarca protesto ediliyor.

Darbe uzantılı İçişleri Bakanlığı`na, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde", gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı veren, darbe güçlerine de "gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması" konusunda geniş yetkiler tanıyan yasayı ihlal edenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırılabilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir