• DOLAR 34.218
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2897.249
  • ...
HAMAS, Lübnan'daki lideri  Ebu’l Emin'in siyonistlerin saldırısında şehit olduğunu duyurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hareketten yapılan açıklamada, siyonistlerin saldırısının Ebu’l Emin'in Lübnan'ın güneyindeki el-Bas'taki  evini hedef aldığı, saldırıda Ebu’l Emin'in yanı sıra eşi, oğlu ve kızının da şehit olduğu belirtildi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti yakınlarında bulunan mülteci kampını hedef alan bir hava saldırısı düzenlendiğini ve kampın ‘ilk kez’ hedef alındığını bildirdi.

Daha önce, 2 Ocak 2024'te HAMAS'ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri Beyrut'un güney banliyösünde siyonist işgalcilerin düzenlediği bir saldırıda şehit edilmişti.

Lübnan'daki HAMAS Lideri Şerif Ebu Naim'in şehadet haberi üzerine, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, HAMAS'ın yurtdışındaki lideri Halid Meşal'in ofisini arayarak, HAMAS'a taziye mesajlarını iletti. Halid Meşal ve diğer HAMAS liderlerinin de durumunun iyi olduğu ile ilgili teyid alan Yaşasın, HAMAS'ın kendilerine teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Aynı zamanda siyonist işgal rejiminin Lübnan'da HAMAS yetkilileri dışında Lübnan Cemaati İslami lideri Muhammed Takuş'a yönelik de suikast gerçekleştirildiği haberlerine karşı Lübnan Cemaati İslami yetkilileri ile iletişime geçen Yaşasın, Lübnan şehidleri için kendilerine taziyelerini iletti.

Lübnan Cemaati İslami yetkililerinin de kendilerine teşekkürlerini ilettiğini belirten Yaşasın, Muhammed Takuş'un şehadeti ile ilgili haberlerin ise doğruyu yansıtmadığı bilgisini aldığını aktardı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir