• DOLAR 34.215
  • EURO 38.135
  • ALTIN 2896.853
  • ...
BM'den Lübnan'daki siviller için "acil koruma" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM raportörleri, Lübnan'da yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Siyonist rejim ile Lübnan arasındaki "çatışmalardan" endişe duyulduğu bildirilen açıklamada, "Gerginliğin tırmanışını şiddetle kınıyoruz. Siviller acilen koruma altına alınmalı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, siyonist rejim ile Lübnan arasında tırmanan çatışmanın insani ve jeopolitik bir felaketle tüm bölgeyi etkileme riski taşıdığı konusunda uyarı yapıldı.

Hizbullah'ın siyonist rejime füzeler attığı, siyonist rejimin buna Lübnan genelinde ayrım gözetmeyen saldırılar ve büyük ölçekli hava saldırılarıyla yanıt verdiği kaydedilen açıklamada, "Artan şiddet, Filistin dahil daha geniş bölgedeki sivillerin istikrarsızlığına ve devam eden acılarına büyük ölçüde katkıda bulunuyor. İsrail'in, Gazze'deki gibi Lübnan'a yönelik saldırılarında da uyguladığı yıkıcı şiddeti kınıyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

Açıklamada, siyonist rejimin "Hizbullah üyelerinin sivillerin arasında saklandığı ve sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı" iddiasıyla sivillere yönelik saldırıları haklı göstermeye çalıştığı da ifade edildi.

Çatışmaların acil olarak durdurulması çağrısının yer aldığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyinin rolünü tam olarak yerine getirmesinin yanı sıra şiddetin ve keyfi yerinden edilmelerin daha da artmasının gerektiği vurgulandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir