• DOLAR 34.201
  • EURO 38.127
  • ALTIN 2893.363
  • ...
Milletvekili Demir Kilis’te HÜDA PAR üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Demir, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Kilis İl Başkanı Ali Kiriş ile beraber Kilis’te bulunan HÜDA PAR üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

HÜDA PAR Kilis İl Başkanlığında gerçekleşen buluşmada üye ve gönüllülerle sohbet eden Demir, Gazze'de yaşanan soykırım anlayışının Lübnan'a da sirayet ettiğini belirtti.

Siyaset gündeminin çok sıcak olduğuna vurgu yapan Milletvekili Demir, gündem maddelerinin en önemli başlığının Gazze'de yaşanan soykırım olduğunu söyledi.

Demir, "Şu an Türkiye'nin en önemli gündemi Gazze'de yaşanan dram ve soykırımdır. Özellikle israil vahşetinin, soykırım anlayışının Lübnan'a da sirayet etmesi sonrasında Türkiye'nin en önemli gündemi oldu ve bizim de gündemimizdir. Şu anda bu gündem bizim diğer bütün sorunlarımızı, meselelerimizi bastırdı. Bastırması da lazım çünkü insani anlamda çok büyük bir vahşet var. Gazze'yi yok etmek istiyorlar, şimdiye kadar 40-50 bin insan katledildi; çoluk, çocuk, kadın, masum sivil insan vahşice katledildi. Şimdi aynısı Lübnan'da yapılmaya çalışılıyor. Her geçen gün; İslam ülkeleri sessiz kaldığı, duyarsız kaldığı için diğer ülkelere de sıçrama ihtimali çok güçlü bir ihtimal. Çünkü israili durduracak hiçbir güç şu an yok. Arkasında duran Amerika, İngiltere, NATO ve buna sessiz kalan, buna yol veren Avrupa ülkeleri maalesef bu katliamın aslında alt yapısını oluşturan ülkeler. Yoksa israilin böyle bir gücünün olmadığını hepimiz biliyoruz. israil adına o kadar bombalamayı, o kadar savaşı yürüten uçakların İngiltere ve Amerikan uçakları olduğunu da biliyoruz. Onların kullandığı füzelerin tamamının Amerikan füzeleri olduğunu da biliyoruz. Şu anda binlerce kardeşimiz yok edilme ile yüz yüze bırakılmış." dedi.

"Anayasa ile ilgili tartışmalar sağlıklı yürütülmüyor"

Türkiye'nin yepyeni, sivil, adil ve kuşatıcı bir anayasaya şiddetle ihtiyaç duyduğunu belirten Demir, "Türkiye'de yeni bir Anayasaya, sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğunu bütün siyasi kesimler net bir şekilde ortaya koyuyor ama tartışmaların sağlıklı yürütülmediğini biz de burada sizin vesilenizle net olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Türkiye yeni bir anayasaya ihtiyaç duyup duymadığını net olarak ortaya koymalıdır, yeni bir anayasa yapıp yapmayacağını net olarak ortaya koymalıdır. Ve bu anayasanın yeni mi yoksa eskinin devamı olması noktasında da net bir tavır ortaya koymalıdır. Bu noktada maalesef henüz bir netlik yok. Fakat bizim parti olarak duruşumuz nettir. 1982'de Cunta Yönetimi tarafından dayatılan Anayasa'nın artık yürürlükten kaldırılması, yepyeni, sivil, adil, kuşatıcı ve Türkiye'de yaşayan 85 milyonun tamamını, 'İşte bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasaya şiddetle ihtiyaç var. Bunun yapılabilmesi için de Parti olarak elimizden gelen her türlü desteği de açık bir şekilde vereceğimizi beyan ediyoruz." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir