• DOLAR 34.199
  • EURO 38.125
  • ALTIN 2893.886
  • ...
İşgalci 25 ülkeye mektup gönderdi! İşgalci israilden Hizbullah'la ateşkes için 2 şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MEHMET BOZDAŞ - İşgal rejiminin sözde devlet televizyonu KAN'ın haberine göre sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz aralarında Almanya, İngiltere, İtalya ve Kanada'nın da bulunduğu 25 ülkenin dışişleri bakanlarına mektup gönderdi. Mektubunda Katz, "israil, Lübnan'da ateşkesi kabul etmeyecektir. israil ateşkesi kabul etmesinin tek yolu Hizbullah'ı Litani'nin kuzeyine taşımak ve silahsızlandırmaktır" ifadelerine yer verdi.

"Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a ilişkin tüm kararlarının tam olarak uygulanmasıyla ateşkesin sağlanabileceğini" iddia eden Katz, şunları söyledi; "Bu olmadığı sürece israil, vatandaşlarının güvenliğini ve kuzey sakinlerinin bölgelerine dönüşünü sağlamak için uygulamalarını sürdürecektir."

"NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ EN HAKLI TEDBİRLERDEN BİRİ"
Katz ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın katil israilin hava saldırısında şehit edilmesinin "Tel Aviv tarafından alınan en haklı ve önleyici tedbirlerden biri olduğunu" iddia etti.

Katil israilin Lübnan saldırılarında 1178 kişi şehit oldu
Katil israil ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişi israil saldırılarında şehit oldu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, işgal ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında şehit oldu. işgalci israilin bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Hizbullah ise işgalciye roket ve füzelerle karşılık veriyor.

"israil kara saldırısı başlatırsa direniş güçlerimiz hazır"
Öte yandan; Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah'ın şehit olmasının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kasım, "Yolumuz sadece Nasrallah tarafından korunmuyordu. Hizbullah bu yolda yürümeye, hedeflerine ulaşmaya komuta grubuyla, liderleriyle devam edecektir. Asla bu savaş meydanından geri çekilmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki, bu savaş uzun sürebilir. Bütün ihtimallere karşı hazırız. İsrail kara saldırısı başlatırsa, direniş güçlerimiz hazır. İsrailli düşmanlarımız hedeflerine asla ulaşamayacak, bu savaştan zaferle çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir