• DOLAR 34.206
  • EURO 38.149
  • ALTIN 2899.933
  • ...
Mahalle sakinleri sorunlarına çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden ciddi anlamda etkilenen Malatya'da konut ve işyerlerinin yapımı sürüyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi sakinleri, mahallerinde yapımı devam eden deprem konutlarının inşaat alanları nedeniyle yaşadıkları sorun ve sıkıntıları yetkililere duyurmak için Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenlediler.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan İkizce Mahalle Muhtarı Mehmet Tanrıverdi, toz bulutunun halkın sağlığını tehdit ettiğini, tarım ve hayvancılığın bittiğini, yolların ise kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti.

Tanrıverdi, "Depremde bizim de evlerimiz yıkıldı. Bizim evlerimiz de hasar gördü. Biz de zarar gördük. Bizler de aynı sıkıntıyı yaşadık, hala yaşıyoruz. Meralarımız, arazilerimiz, inşaat yapılması için yapılaşmaya açıldı. Depremzedelere yaşam alanı inşa ediliyor diye kendi yaşam alanımızı tahrip edilip yok olmasına, tüm yollarımızın tahrip olmasına ses çıkartmadık. Çünkü insanlarımızın bir an önce evlerine kavuşması için aynı hassasiyetimizi de gösterdik. Ancak depremin üstünde 20 ay bir zaman geçmesine rağmen mahallemizin yolları kullanılmaz durumda. Arazi de tarım yapılmaz halde. Mahalle sakinleri mahallede oturamıyor. Hayvancılığımız bir kere yok oldu, bitti. Hüseyin Atılgan Sokak Grup Yolu, İkizce, Seyit Uşağı, Atalar, Yalıkaya ve Gevrik gibi mahallelerin yayla yolu olmasına rağmen kullanılmayacak şekilde tahrip oldu. Ayrıca Beylerderesi köprüsünün onarımından dolayı, araçların birçoğu İkizce yolunu kullandığı için o yol da kullanılmaz halde. Bizlerin daha fazla mağdur olmaması için bir an önce gerekenin yapılmasını arz ederim." dedi.

Mahalle sakinleri ise inşaat alanlarından çevreye yayılan toz bulutlarından dolayı pencere ve kapılarını açamadıklarını ve evlerinin oturulamayacak hale geldiğini kaydederek, şöyle devam ettiler:

"Ağır yüklü araçlar yolları tahrip ediyor. Yollar tozdan geçilmiyor ve kullanılamayacak durumda. Yani tozun olduğu bölgede insanlar nasıl oturacak? Belediye '10 gün sonra gelip yapacağız' dediler ama 20 ay geçti hala yapılmadı. Belediyenin bir an evvel bu işi yapması gerekir. Konutların yapılmasına asla karşı değiliz, mağduriyetimizin de görülmesi gerekir. Kiminin evi zarar görüyor. Kiminin bahçeleri kurudu, hayvancılık yapılamıyor. Şehre bu kadar yakın bir yer olmasına rağmen çok fazla sorun var ve sorun çözülmüyor. Sadece bekletiliyor. İnsanlara sözler veriliyor ve sözler tutulmuyor maalesef. Konut yapılmasına karşı değiliz. TOKİ'ler yapılmalı. Sonuna kadar da yanındayız. Oradaki bir grup yolu var 4-5 kilometrelik. Biz bu yolu bir senedir yapılması için müracaat etmediğimiz makam kalmadı. Tek İstediğimiz TOKİ tarafından tahrip edilen bu 5 kilometrelik yolumuzun yapılmasıdır." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir