Havaların soğuması aktarcılara yönelmeleri başlattı
Sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte mevsim geçişlerinin yaşanması başta grip, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıkların başlaması aktarcılara yönelmeleri de başlattı.
Hava sıcaklığının düşmesiyle bitki ve kış çaylarına talepler başladı. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar aktarın yolunu tutuyor.
Vatandaşlarda en sık rastlanan soğuk algınlığı, grip ve öksürüğe karşı ağırlıklı olarak ıhlamur, zencefil, tarçın ve karışık çaylar tercih edildiğini belirten aktar Mehmet Faris Ergün, doktor tavsiyesi olmadan bitkisel ilaç alınmaması çağrısında bulundu.
Son yıllarda bitkisel ürün ve ilaçlara rağbetin arttığını ifade eden Ergün, artık kimi doktorların bile hastalarına takviye olarak bitkisel ilaç tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.
"İlk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor"
Mehmet Faris Ergün
Hava değişiminin başlamasıyla grip ve soğuk algınlıklarının başladığını ve bununla beraber bitkisel ürünlere de rağbetin başladığını belirten Ergün, "Sonbahar mevsimine girmemizle birlikte mevsimsel geçişler oluyor ve soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi rahatsızlıklar çıkabiliyor. Tabi ki bitki ilaçlarını kullanmak için de ilk başta doktor tavsiyesinin ve teşhisin olması gerekiyor. Doktorların hastalara verdiği ilaçlara takviye olarak bitkisel ürünlerimiz var. Bunlar; kış çayları, kuşburnu, ada çayı, zencefil, havlıcan, ıhlamur, keçiboynuzu pekmezi gibi bitkisel ürünlerin kullanımı vücuda hem zindelik veriri hem de bağışıklık sistemini güçlendirir." ifadelerini kullandı.
"Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir"
Son yıllarda bitkisel ürünlere rağbet arttığını ifade eden Ergün, "İnsanlarımız artık internet ve kitaplardan hangi bitkinin neye yaradığını araştırıp, buraya öyle geliyorlar. Hatta son dönemlerde doktorların bile bitkisel ilaçlara tavsiyeleri var. Bitkisel ürünlerin çoğu yan etkisi ve zararı olmayan ürünlerdir. Bizlerde ona çok dikkat ederek hangi ürünün ne zarar neye fayda verdiğini bilek zorundayız ve ona göre davranıyoruz. Bölgemizde en sık görülen hatalıkların başında basur, mide, öksürük, balgam, astık ve bronşit ile ilgili problemler çoktur. Bu rahatsızlığı olanlara burada gıda takviyesi yapıp vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)