• DOLAR 34.184
  • EURO 38.323
  • ALTIN 2904.229
  • ...
Gurbetçilerin deprem bölgesinde yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz ile İl Protokolü katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Vali Seddar Yavuz, Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi'nin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu eğitim kurumunun öncelikle öğrencilere ve aziz millete hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz etti.

Konuşmasında, medeniyetimizin sevgi medeniyeti olduğunu vurgulayan Yavuz, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih boyunca adaletin peşinde koşan ve mazlumların yanında yer alan bir anlayış geliştirdiğini ifade etti. "Bizi farklı kılan en önemli özellik, karşılıksız yardım edebilme anlayışıdır" diyen Yavuz, Türkiye'nin, milli gelirine göre en fazla hayır ihracatı yapan bir millet olduğunu vurguladı.

6 Şubat'ta Türkiye’nin yüzyılın afetini yaşadığını hatırlatan Vali Yavuz, bu süreçte sadece binaların değil, hayallerin ve umutların da zarar gördüğünü belirtti. Ancak güçlü bir millet olduklarını, tarihteki zorluklarda bir araya gelmeyi başardıklarını söyleyen Vali Yavuz, deprem sonrası inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini ve kasım ortası itibariyle depremde zarar gören okulların büyük bölümünün yenileneceğini açıkladı.

Vali Yavuz, "Bir araya geldiğimizde yenemeyeceğimiz bir sorun ya da engel asla yoktur" diyerek, eğitim kurumunun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından Vakıf temsilcilerine plaket takdim eden Vali Seddar Yavuz, okul öğrencilerine kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Tören, 30 özel gereksinimli vatandaşa akülü araç hediye edilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir