• DOLAR 34.18
  • EURO 38.269
  • ALTIN 2908.022
  • ...
Akbank'ta skandal: Müşterilerin bilgileri çalındı, hesaplar boşaltıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Son günlerde Akbank'ın bazı müşterileri, hesaplarından izinsiz para çekildiği iddialarıyla gündeme geldi. Müşteriler, hesaplarındaki beklenmedik para çekimlerinin kendilerinin bilgisi ve izni dışında gerçekleştiğini belirterek, bu durumun ciddi bir endişeye yol açtığını ifade ediyor.

Mağdur vatandaşlardan bazıları krediye kendileri başvurdukları halde çıkmadığını söylüyor. Ancak buna rağmen  hesaplarından kredi çekilip, bilmedikleri hesaplara EFT yapılıyor.  

Sosyal medyada artan tepkilerle birlikte, birçok müşteri bankanın güvenliğinden endişe duyarak hesaplarını kapattığını duyurdu.

 İddialar, özellikle bankanın dijital ve mobil bankacılık hizmetlerinin kullanıldığı hesaplarda yoğunlaşırken, bu tür durumların güvenlik endişelerini de beraberinde getirdiği görülüyor.

Son iddialar  müşteriler arasında büyük bir endişeye neden olurken, banka yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ekonomist İris Cibre, korktuğu için Akbank’taki hesabını kapattığını açıkladı. Cibre,  yaptığı paylaşımda, “Akbank’ın birçok müşterisi hesaplarının hacklenerek kredi çekildiği ve başka hesaplara gönderildiğine dair duyuru yapıyor. Haftalardır Akbank’ın buna duyarsız kaldığı belirtiliyor. Ben şahsen korkup, var olan hesabımı kapattım. Müşteri kaybı, duyarlılığın ilacı olabilir…” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir