• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Afganistan: Konsolosluk hizmetleri, diplomatik tanınmadan bağımsız bir konudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği hükümeti tanınmamasına rağmen, yurt dışındaki Afganistan konsoloslukları hizmet vermeye devam ediyor.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı yayımladığı yazılı açıklamada, yurt dışındaki vatandaşlarının hizmet alımları için konsoloslukların aktif olarak çalıştığına işaret edildi.

Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında yaşayan Afgan vatandaşlarının konsolosluk hizmetlerine erişiminin temel bir hak olduğunu, bu hakkın hükümetin resmi olarak tanınmasına bağlanmaması gerektiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği, yurtdışındaki Afgan vatandaşlarına diplomatik kanallar aracılığıyla konsolosluk hizmetlerinin sağlanması konusunda kararlıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Viyana Sözleşmesi'nde belirtildiği gibi, konsolosluk hizmetleri diplomatik tanınmadan bağımsızdır. Konsolosluk işlerini siyasi kaygılarla ilişkilendirmek yalnızca zorluklara yol açmakla kalmaz, aynı zamanda insanların haklarını da zayıflatır." denildi.

Bakanlık açıklamasında, "Konsolosluk hizmetlerinin karşılıklı kabul edilebilir ve yerleşik ilkelere uygun bir şekilde başlatılmasını sağlamak amacıyla ilgili ülkelerle çabalarımızı ve diyaloğumuzu sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir