• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Öğrenci servisleri kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Öğrenci servisi taşımacılığı yapan servisçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürdüler. Yapılan ihalelerde usulsüzlük olduğunu ve öğrenci plakası olamayan araçların çalıştığını söyleyen servisçiler, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istediler.


Konuyla ilgili görüştüğümüz Star 12 Öğrenci Servisi Başkanı Yaşar Bekçi, S plakalı araçların yapması gereken bu işi özel plaka ve KM plakalı araçların yaptığını söyledi.



"Şehir merkezinde S plakalı araçların çalışması gerekiyor"
Bekçi, "Bizim kullandığımız S plakalı araçların haklarının yenildiği için bu röportajı yapma gereği duyduk. Normalde bu şehir merkezinde taşınan ve devletin herhangi bir ihalesinde hiçbir S plaka çalışmamaktadır. Ama oysaki bu şehir merkezinde alınıp bırakılan öğrencilerin hepsinin S plakalı araçların hakkının olması gerekiyordu. Artık yetkililerden her kimse milli eğitim mi bu ihalelere böyle bir madde koyması gerekiyor, başka bir kurum mu gerekiyor bilmiyorum ama yapsınlar. Hakkımızı savunmaya çalıştık ama hakkımızı alamdık. Bizde medya aracılığıyla bunu duyurmaya çalışıyoruz." dedi.



"İhalede gösterilen araç sayısı 120, çalışan araç sayısı 100 bile değil"
Şu anda 120 aracın ihalesinin yapıldığını ifade eden Bekçi, ancak 100 aracın çalıştığını söyledi. Bekçi, "Öğrenciler üst üste atılıyor, denetleme sıfır. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Bunu da bir veli olarak söylüyorum. Yani ihalelerde denetleme sıfır. 5 araçlık yere 3 araç gönderiliyor. Bunu ihaleyi alan şirketler yapıyor. Milli Eğitim de buna göz yumuyor. Bazı köylerde bir aydır ihale yapılmış ama öğrenci gidip gelmiyor. Defalarca Milli Eğitime gittik ama herhangi bir netice alamadık. Bu ihalenin 10 gün süre zarfında olumlu olmadığı takdirde iptal olması gerekiyor ve yeni ihale olması gerekiyordu. Şu anada lise ihalelerinde benim gördüğüm kadarıyla Milli Eğitimde ki yetkililer çok pasif kalıyor o yüzden öğrenciler mağdur oluyor." diye konuştu.



"Şikâyette bulunduk ama gereken yapılmıyor"
"Fiyatları çok düşük olduğundan dolayı şehir merkezindeki taşımalarda S plakalı çalışmamaktadır" diyen Bekçi, "Güzergâh parası ve öğrenciye yönelik gereken her şeyi yaptığımızdan dolayı biz boşta kalıyoruz. Normal KM ve özel plakalı araçlar hem köyde çalışıyor hem de burada çalışıyor. Çoğu yerde şikâyette bulunduk ama gereken yapılmıyor ki en son çare medyaya başvurduk. Eğer bu işin üstüne gidilirse çok şeyin çıkacağına inanıyorum." dedi.



Yaşanan haksızlığa tepki gösteren servis şoförlerinden Tekin Becerikli de şunları söyledi: "Bizim şikâyetimiz Milli Eğitim'in ihale yapıp ta getirilen öğrenciler içindir. Hem köylerde hem şehir merkezinde milli eğitimin düzenlediği bazı ihaleler var. Özellikle şehir merkezinde ki ihaleler için belediye il sınırları içindeki taşımaların S plakalar tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü biz bunun güzergâhını alıyoruz. Belediyeye bunun için para veriyoruz. Ama hiçbir S plakanın burada doğru dürüst çalışmadığını görüyoruz. Örneğin Kazım Karabekir Okulu bu sene inşaattan dolayı ihale edildi. Oranın öğrencileri kız YİBO'ya gitmekte. Ve tekbir S plaka orada çalışmıyor. Şurada şehir merkezinde Saray Mahallesi'nden kız YİBO'ya giden bütün araçlar köyden gelen araçlardır. Ve aynı zamanda bu araçların şehir merkezinde korsan taşımacılık yaptığını da görüyoruz. Üstelik en çok denetlenen araçlar da S plakalardır. Günlük defalarca denetleniyorlar. Oysa bu taşımacılığı yapan diğer araçların da denetlenmesini istiyoruz. Yine aynı şekilde Gazi İlköğretim Okulu'nda da taşımacılık var. Aftor denilen bölgede çalışan araçların S plaka olması gerekirken çalışan araçların D veya KM plakalı olarak çalıştıklarını görmekteyiz. Burada yetkililer çok zayıf kalıyor. Biz defalarca Milli Eğitime gitmemize rağmen ve hatta dilekçe vermemize rağmen o araçlar hala çalışmakta.


Normalde 15 öğrenci taşıyan bir araba 20'nin üstüne çıkıyor. Hatta mevcut firmaların günler öncesi dolan sürelerine rağmen sözde Milli Eğitim'de dosyalarını vermeleri gerekirken hala araç aradıklarını görüyoruz. Bundan dolayı bizde hakkımızı medya aracılığıyla aramaya çalışıyoruz. Çünkü milli eğitim olsun, belediye olsun hiçbirinin bize cevap vermediklerini, bizi hafife aldıklarını görüyoruz. Sizin aracılığınızla bizi görmelerini istiyoruz. Şehir merkezinde korsan çalışanlar cirit atmaktalar ama denetlenen bizleriz."


İhalelerde usulsüzlük olduğunu ileri süren servis şoförlerinden Mahmut çakır ise, "Biz herhangi bir firma olarak değil S plakaların hakkını arıyoruz. Şehir içinde S plakası dışında herhangi bir plaka çalışmayacak ama bugün S plakası dışında birçok plaka çalışıyor." dedi. (M. Salih Gönül/Nihat Kanat İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir