• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Mikati: "Ülke içi göç edenlerin sayısı 1 milyona ulaşabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Mikati, Lübnan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirtti.

Lübnan ordusunun da BMGK'nin 1701 sayılı kararını uygulamaya hazır olduğunu vurgulayan Mikati, bu dönemde ülkesine gelen bağışların hızlı ulaşımı için çalışmalar başlattıklarını ifade etti. Başbakan Mikati, işgal saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerle ilgili şunları söyledi:

"İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen 118 bin kişi, 778 sığınma merkezine yerleştirildi. Yerinden edilenlerin gerçek sayısı bundan çok daha fazla ve bir milyona ulaşması mümkündür."

İşgal çetesinin ağır bombardımanı nedeniyle ülkenin güney kentleri, Bekaa bölgesi ve Beyrut'un Dahiye bölgesinden saatler içinde yaşanan ani göçün büyük baskı oluşturduğunu vurgulayan Mikati, "Ülke içinde göç edenlerin sayısı bir milyona ulaşabilir. Yani Lübnan'da yaşanan tarihin en büyük göç dalgasıyla birkaç gün içinde bulunduğu yerden başka bir yere geçmek zorunda kalan bir milyon insan var." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir