• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Tatar: Adaya çözüm getirecek gerçekçi pozisyonlara sahibiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul toplantıları kapsamında ABD'nin New York şehrinde bulunan Tatar, New York Türkevi'ndeki basın açıklamasında, ada barışı için yaptıkları yeni çalışmaları anlattı.

Tatar, "Kıbrıs'ta iki devletin iyi komşuluk ve işbirliği ilişkisi içinde bir arada yaşayabileceği, sürdürülebilir bir çözüm sağlayacak, gerçekçi yeni bir pozisyon sunuyorum." dedi.

Refah ve istikrara dayalı bir geleceğe bakmak istediklerini söyleyen Tatar, "Bunu başarmanın yolu, tükenmiş ve geçersiz bir temelde müzakerelerde ısrarcı olmamak, kalıbın dışında düşünmektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, adada hidro-karbon yatırımları, su projeleri gibi çalışmaların Rum kesimiyle birlikte gerçekleştirilebileceği, göç dalgasına karşı iki tarafın birlikte hareket edebileceği temennilerini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Tatar, "Genel Sekreter'e müzakere edilmiş bir çözüme olan bağlılığımı tekrarladım. İki tarafın eşitlik ve iki taraf için karşılıklı farklı konularda nasıl işbirliği yapabileceği konusundaki görüşlerimi sundum." dedi.

Tatar, "egemen ve eşit bir platformda" Rum kesimiyle her zaman görüşmeye hazır olduğu mesajını yineledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir