• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Siyonist israil`in Gazze ablukası en çok çocukları etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Abdulaziz er-Rantisi Hastanesi Çocuk Bölümü önünde düzenlenen ve çocukların da katıldığı eylemde konuşan Lina ez-Zeharna, "Karanlıktan korkuyorum. Babam korkmamam için hikayeler anlatıyor ama elektrik kesilip de karanlıkta kalınca kalbim hızla çarpıyor. Karanlıkta ne oyun oynayabiliyorum ne de ders çalışabiliyorum" dedi.

Henüz 7 yaşındaki Zeharna, "Elektrikler kesilip de karanlıkta kaldığımız zaman çok korkuyorum. Ne ders çalışabiliyorum ne de oyun oynayabiliyorum. Annem Gazze dışında ve Refah Sınır Kapısı kapalı olduğu için buraya dönemiyor. Babamın işi olmadığı için bize harçlık veremiyor. Dünyadaki diğer çocuklar gibi anne ve babamın yanında olmasını, güven içinde oyun oynayabilmeyi, ders çalışabilmeyi ve uyumayı istiyorum"diye konuştu.

Gazze ablukasının kaldırılması için dünyadan destek isteyen küçük Zeharna, "Sadece dünyadaki diğer çocuklar gibi bir hayat istiyorum" dedi.

Lima Abdulvahid (8), Gazze`deki elektrik ve yakıt sıkıntısını "Elektriklerin kesilmediği rahatça oyun oynayabildiğim ve ders çalışabildiğim bir hayat istiyorum. Her zaman elektrikler kesiliyor. Gaz olmadığı için sıcak yemek yiyemiyorum. Karanlık olunca ders çalışamıyor, kardeşlerimle oyun oynayamıyorum" sözleriyle dile getirdi.

Kemik kanseri olan Ahmed Ebu Sultan (10) elektrik kesintilerinin en kısa sürede sona ermesini istediğini belirtirken," Elektrikler kesilince hasta çocuklar daha da kötü oluyor. Özellikle böbrek ve kanser hastaları için elektrik çok önemli" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazze`deki Abdulaziz er-Rantisi Hastanesi Çocuk Bölümü`nde görevli Doktor Muhammed Ebu Nida, uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle bir sağlık felaketi ile karşı karşıya bulunduklarını dile getirdi.

"Böbrek hastaları için olmazsa olmaz durumundaki diyaliz makinaları ve kan depolama merkezlerinin yanı sıra birçok tıbbi cihaz elektrik kesintileri nedeniyle çalışamıyor" diyen Ebu Nida, Refah Sınır Kapısı`nın kapalı olması nedeniyle tedavi için Gazze dışına çıkamayan Filistinliler konusunda Arap ve İslam ülkelerine acil yardım çağrısında bulundu.

Terör rejimi israil ordusunun, 2006`da Gazze`deki tek elektrik santralini bombalamasından bu yana bölgede elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Mısır`daki darbe yönetiminin de akaryakıt sevkiyatının yapıldığı tünelleri kapatması üzerine Gazze`de var olan elektrik sıkıntısı daha fazla arttı.

Gazze`de elektrik dağıtımını sağlayan şirket, akaryakıt yetersizliği sebebiyle bölgeye günde yalnızca 8 saat elektrik verebiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir