• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Bunun dünyadaki olumsuz gelişmelerden izole edilerek yapıldığını açıklayan Yıldız, problemlerin aza indirilmesinin, elektrik ve doğal fiyatlarına ‘inanılmaz katkı` sağladığını vurguladı. Yıldız, Türkiye`nin çizdiği bu modelin de dünyada tartışıldığını aktardı.
 
Türkiye Beşinci Yenilenebilir Enerji Kongresi ve Sergisi konulu konferansa katılan Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Avrupa`da 12 dev şirketin, geçen ay 50 bin Megawatt (MW) civarında doğal gaz santralini kapattığını, bunun elektrik fiyatlarını daha da artıracak bir hamle olduğuna işaret etti. Türkiye`de ise yakın zamanda elektrik fiyatlarının artması gibi bir tehlikenin görülmediğini vurgulayan Bakan Yıldız, "Kullanılan elektrik fiyatlarıyla AB`nin en ucuz 3 ülkesi arasındayız. Bu, dünyadaki, olumsuz gelişmelerden izole edilerek yapılıyor." dedi.
 
Türkiye`deki enerji fiyatlarını kur baskısı altında olduğunu anlatan Enerji Bakanı, Türkiye`nin en pahalı doğalgazı almasına rağmen, dünyanın en pahalı doğalgazın satılmamasında yenilenebilir enerjinin sağladığı katkının olduğunu söyledi. Yıldız, "Problemlerin aza indirilmesi, elektrik ve doğal fiyatlarına inanılmaz katkı sağlıyor. Türkiye`nin çizdiği model tartışılıyor. Ve verdiğimiz rakamlar, bu gün AB`deki ülkelerle konuştuğumuzda tekrar edilmesi istenen rakamlardır." şeklinde konuştu.