• DOLAR 34.242
  • EURO 37.487
  • ALTIN 2871.2
  • ...
‘Almanya`da Müslümanlara şiddete son verin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta sonu Almanya’da Müslümanlara ve kurumlarına yapılan şiddet eylemlerinden dolayı Müslümanlar Koordinasyon Konseyi KRM sözcüsü Erol Pürlü, bir basın açıklaması yaparak siyaset ve toplumu Müslümanlara karşı giderek artan şiddet olaylarını engellemeleri çağrısı yaptı. Pürlü, ‘İslam Almanya’nın bir parçası mıdır, değil midir?’ tartışmalarının İslam’a karşı kamuoyunda ayrımcılığa ve Müslümanların toplumdan dışlanmasına neden olduğunu belirtti.

Berlin’de Cumartesi sabahı içinde Türkler ve Bosnalıların oturduğu bir ev yakılmış, üç Bosnalı hayatını kaybetmişti. Arka kısmında bir cami bulunan evin yanmasıyla Bosnalı bir anne ile çocuğu ve erkek kardeşi ölürken, 17 kişi de yaralandı.

KRM sözcüsü Pürlü, Müslümanlara ve kurumlarına karşı şiddet eylemlerinin giderek  daha da vahşice bir görünüm arzederek artmasının kaygı verici olduğunu söyledi. Bu terör eylemlerini yapanların çekincelerinin iyice azaldığını belirten Pürlü, kamuoyunda bu saldırılara karşı hassas tepkinin de neredeyse kaybolduğunu ifade etti.

Politikacıları da uyaran Pürlü, Almanya’daki seçimlerden dolayı siyasi çevrelerin seçim kampanyalarında İslam tartışmasını popülist ifadelerle kötüye kullanmasının toplumsal iklimi daha da bozduğunu kaydetti.

KRM adına Erol Pürlü yeni İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’den ‘İslam düşmanlığı’ konusunu gündeme almasını ve problemi tüm toplumun bir sorunu olarak görmesini istedi.

Dünyübülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir