• DOLAR 34.163
  • EURO 38.261
  • ALTIN 2928.75
  • ...
Cezayir, Fas pasaportu sahiplerine vize uygulamasını yeniden başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasının mevcut seyrinden" Fas sorumlu tutuldu.

"Ülke hükümetinin Fas pasaportu sahipleri için vize prosedürünü derhal eski haline getirmeye karar verdiği" belirtilen açıklamada, "Cezayir ve Fas halklarını birleştiren insani ve ailevi bağların korunması ve dayanışma değerlerine her zaman bağlı olan Cezayir, Ağustos 2021'de Fas Krallığı ile diplomatik ilişkilerini kesme kararını açıkladığından bu yana, insanların serbest ve akıcı seyahatini tehlikeye atmaktan kaçınmıştır." denildi.

Açıklamada, "İki ülke arasında vize olmamasını suiistimal eden Fas rejimi, ne yazık ki Cezayir'in istikrarını ve ulusal güvenliğini etkileyen çeşitli eylemlerde bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Cezayir, 1980'lerin sonunda imzalanan Mağrip Anlaşması uyarınca, eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın kararıyla 2005 yılında Fas pasaportu sahiplerine yönelik vize sistemini kaldırmıştı.

Fas'ın Batı Sahra üzerindeki egemenlik iddiaları ile Cezayir'in bu bölgenin bağımsızlığını savunan Polisario Cephesi'ne verdiği destek, iki ülke arasında gerilime neden oluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir