• DOLAR 34.159
  • EURO 38.211
  • ALTIN 2924.165
  • ...
Batman'da UMKE personeline eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat'ın da katılımıyla gerçekleşen kamp, UMKE personelinin acil müdahale kabiliyetlerini geliştirmek ve afet durumlarına karşı hazır olmalarını sağlamak amacıyla düzenlendi.

Eğitim programında UMKE personeline acil müdahale ünitesi kurulumu, olası bir afet durumunda hızla ve etkin bir şekilde müdahale edebilmeleri için gerekli birimlerin oluşturulması ve yönetimi konusunda kapsamlı bir eğitim verildiği bildirildi.

Ekiplerin koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışarak görevlerini en verimli şekilde yerine getirmeleri için gerekli beceriler pekiştirildiği ifade edildi.

Zorlu arazi şartlarında geçici barınma alanlarının kurulumu hakkında pratik uygulamalar yapıldığı belirtilirken, yaralı ve hastaların güvenli ve doğru bir şekilde taşınması için uygulamalı eğitimler gerçekleştirildiği kaydedildi.

UMKE personelinin zor şartlarda ve yüksek stres altında görevlerini sürdürebilmeleri için stres yönetimi ve dayanıklılık konusunda özel eğitimler verildiği bildirildi.

Bu kapsamlı eğitimlerle, UMKE personelinin olası afetlere karşı en donanımlı ve hazır şekilde müdahale edebilmesi için gerekli bilgi ve beceriler kazandırıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Canpolat, "Eğitim kampı, ekibimizin olası afetlere karşı hazırlık düzeyini artırmayı ve toplumun sağlık ve güvenliğine yönelik etkin müdahale yeteneklerini geliştirmeyi hedefledi." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir