• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Köylerde kış hazırlığı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Serinbayır (Soğurt) köylüleri kış hazırlıklarını sürdürüyor. Köye yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Nemrut Dağı eteklerinde topladıkları 'Geven' otlarını hayvanları için topluyor.


Kış aylarında süt verimini artırdığı gerekçesi ile özellikle büyükbaş hayvanlara verilen geven, yaz aylarında da arıcılık için bir flora oluşturuyor.


Geven otu dağ eteklerinden toplanarak traktörlerle köydeki evlerinin önüne getiren köylüler yaktıkları ateşlerde otun dikenli olan kısımlarını yakıyorlar. Daha sonra küçük parçacıklara ayrılan geven otu hayvanlara farklı yemlerle birlikte veriliyor.


Köylüler ayrıca, sonbahar ayları nedeniyle tarlalarını gelecek döneme hazırladıklarını, bu sırada tarlalardan çıkan ağaç köklerini de evlerinde yakacak olarak kullandıklarını belirttiler.


Serinbayır köylüleri, kış aylarında hayvancılıktan kalan zamanlarında ise Nemrut Dağı eteklerinde kayak sporu yaptıklarını, bu nedenle zaman zaman Ahlat ve çevresinden misafirlerinin de gelerek köyde spor yaptıklarını söylediler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir