• DOLAR 34.186
  • EURO 38.23
  • ALTIN 2937.042
  • ...
Hamas'tan, işgal rejimin Gazze'de sığınmacıların bulunduğu okulu bombalamasına tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Hamas, işgal rejimin gün içerisinde Gazze Şeridi'nde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin sığındığı ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırının ardından açıklama yaptı.

İşgal rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarının tırmandığı, bombardımanların zorla yerlerinden edilmiş insanların ve kaldıkları çadırlar ile barınma merkezlerine yoğunlaştığı belirtilen açıklamada, bu saldırılar kapsamında son olarak işgal rejimin savaş uçaklarıyla Cibaliya Mülteci Kampında yerinden edilmiş Filistinlilerle dolu bir okulu hedef aldığı kaydedildi.

Bu saldırıların "Tel Aviv hükümetinin Filistin halkı aleyhinde yürüttüğü soykırım savaşını tırmandırdığı; kasıtlı şekilde sivilleri hedef aldığı ve siviller aleyhinde korkunç katliamlar gerçekleştirdiği" anlamına geldiği vurgulandı.

Uluslararası topluma çağrı
Açıklamada, "Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya ve Lübnan'a kadar uzanan savunmasız sivillerin kasıtlı ve tekrar tekrar hedef alınması, insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı İsrail'deki savaş suçlularının yargılanması ve eylemlerinden sorumlu tutulması için gerekli prosedürlerin gerçekleştirilmesini gerektiriyor." ifadesine yer verildi.

Hamas, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den (BM), "İsrail'in bu terör eylemleri ile sivillere karşı işlediği uluslararası ve insancıl hukuku açık şekilde ihlal eden faaliyetlerinin durdurulmasını" istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir