• DOLAR 34.186
  • EURO 38.23
  • ALTIN 2937.042
  • ...
Guterres: Gazze halkını hayal kırıklığına uğrattık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Guterres, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) toplantısında, üye ülkelerin dışişleri bakanlarına Gazze'deki Filistinlilerin giderek kötüleşen durumuna dikkat çekti. 

Guterres, "Şimdi o günden bu yana neredeyse 1 yıl geçti ve Gazze'deki Filistinlilerin durumu hayal gücünün ötesinde. Birleşmiş Milletler bizi cennete götürmek için değil, cehennemden kurtarmak için kuruldu. Gazze halkını hayal kırıklığına uğrattık. Onlar, her geçen gün daha da kötüleşen bir cehennemde yaşıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Siyonist rejimin saldırıları sonucu Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 41 binden fazla insanın öldüğünü ve 90 binden fazla insanın yaralandığını belirten Guterres, çoğunluğu kadın ve çocuk 2 milyon Filistinlinin şu anda küçük bir alana sıkışmış olduğunu belirtti.

Guterres, yarının daha kötü olacağının "kesin" olduğunu vurgulayarak, "Yine de bu cehennem manzarasında bir umut karakolu varsa o da UNRWA'dır." dedi.

Guterres, siyonist rejimin UNRWA'yı Doğu Kudüs'teki merkezinden çıkarma girişimlerinin devam ettiğini belirterek ,"UNRWA'ya alternatif yok. Şimdi Ajansın hayati misyonuna desteği yoğunlaştırmak için tüm cephelerde çalışmanın zamanı." diye belirtti.

Gazze'de 222 UNRWA çalışanı görevi başında, siyonist rejim tarafından katledildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir