• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Myanmar`da Vahşet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar bölgesinde Müslümanlara uygulanan vahşet bitmek bilmiyor, 969 isimli Budist hareket, Müslümanlara karşı işlediği zulüm ve vahşeti sürüyor. 969 isimli Budist çete, Meiktila kentinde katlettikleri müslüman bir kişiye uyguladığı vahşet kameralar tarafından kayıt edildi.

Çete, türlü türlü işkenceler ile katlettikleri bir Müslümanın cesedini, ayaklarını bir iple motora bağlayıp yerlerde sürükleyerek bir vahşete imza attılar. Şehrin kalabalık yerinde yaşanılan olayda, halkın herhangi bir tepki vermemesi ise başka düşündürücü bir boyut.

Kılıç ve palalar ile katledilen Müslüman kişiye uygulanan bu vahşet, şehrin ortasında işleniyor, insanlar olaya müdahale etmesi gerekirken, cep telefonları ile o anları kayıt etmekle meşgul.

Sadece filmlerde görülen bu vahşet, Myanmar Müslümanlarına karşı 969 isimli Budist çete tarafından yapıldı. Meiktila kentinde meydana gelen olayda, geçen yıl bir hafta içerisinde Müslümanlara kadın ve çocuk ayırımı yapmadan saldıran ve 32 Müslüman katledilmişti.

Meiktila kentinde Müslümanların en çok zulüm altında olduğu kenttir.

969 Budist Çete

Meikhitila’da cami ve Müslümanları hedef alan saldırılarda, 969 isimli Budist harekettir. Müslüman karşıtı olarak bilinen bu çetenin lideri, geçen aylarda Müslümanlara yönelik saldırıların baş tahrikçisi Budist rahip Ashin Wirathu, ‘Budist terörünün yüzü’ başlığıyla Time dergisine kapak olmuştu.

Meiktila kentinde, 969′un önde gelen vaizlerden Wirathu’nun, Budistlere Müslümanlardan alışveriş yapmamalarını veya restoranlarında yemek yememelerini, Müslümanlara karşı baskıcı ve şiddet olarak propaganda yaptığı biliniyor.

Wirathu, BBC’ye yaptığı bir açıklamada binlerce Müslümanın katledildiği Myanmar’da Budistlerin ”çok yumuşak” olduklarını söylemişti. Anlaşılan Budistleri yumuşak olmaya iten ulusal özgüven eksikliği onları Müslüman katletmeye yöneltiyor. 

islahhaber.net

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir