• DOLAR 34.185
  • EURO 38.255
  • ALTIN 2936.925
  • ...
Günümüz Cezeri'leri takımı TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında ikinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencileri yaptıkları proje ile eğitim alanında, Türkiye'nin en prestijli teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te büyük bir başarıya imza attı.

Bilsem öğrencileri Günümüz Cezerileri takımı katıldıkları TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında Kimya laboratuvarım projesi ile laboratuvar kazalarına önlemek için proje geliştirdiler. Proje ile Antalya'da düzenlenen finallere katılarak 187 bin proje arasında Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye ikincisi olan öğrenciler projelerini İLKHA muhabirine anlatarak sevinçli ve gururlu olduklarını ifade etti.

"Yaptığımız proje ile derece yaptığımız için çok mutlu ve gururluyum"

Sevde Güntaş

Dünya'yı daha güvenli bir yere dönüştürmek istedikleri için projeyi yaptıklarını ifade eden Sevde Güntaş, "Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencisiyim. Yaptığımız proje TEKNOFEST'te 187 bin proje arasında ikinci seçildi.  Ben ilk Şırnak'a geldiğimde bunları başaracağımı hiç tahmin etmiyordum. Bilsem'li oldum. TEKNOFEST'e katılıp bir sürü projeye katıldık. Yaptığımız proje ile derece yaptığımız için çok mutlu ve gururluyum. Burada bize destek olan danışman öğretmenim ve aileme çok teşekkür ediyorum. TEKNOFEST'e giderek hayatımda ilkleri gerçekleştirdim. İlk defa bir jüriye sunum yaptım, ilk defa bir projeye katıldım. Bunlar da beni çok mutlu eden etkenler oldu. Günümüz Cezeri'leri takımı kimya laboratuvarları eğitim teknolojileri kategorisinde yarıştık. Bu kategoride 187 bin proje arasında ikinci olduk. Kimya laboratuvarları projesinde tehlike ölçer, güvenlik kontrolü ve tehlikenin formülünü göster gibi uyarılar bulunuyor.  Bu uyarılar da çok tehlikeli maddeler olursa alarm çalarak tehlikeli madde uyarısında bulunur. Biz Günümüz Cezeri'leri takımı kimya laboratuvarları projesi ile laboratuvar kazalarına önlemeye çalışıp ve bu kazaları bir nebze olsun önlemeye, dünyamızı daha güvenli bir yere dönüştürmek için bu projemizi tasarladık." ifadelerini kullandı.

"Bilsem'e girmek için çok çalıştım"

Yağız Taha Doğan

Yapay zeka desteği ile projelerini yaptıklarını söyleyen Günümüz Cezeri'leri takımı öğrencisi Yağız Taha Doğan, "Günümüz Cezeri'leri takımındayım. İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi öğrencisiyim. Bilsem'e girmek için çok çalıştım. Yaptığımız proje ile TEKNOFEST yarışmasına katıldık. Yapılmış proje ile Antalya'da katılma hakkı kazandık. Orada sunum yapacağım için çok tedirgindim ama tedirgin olmaya gerek olmadığını gördüm. Bu yaptığımız proje ile ikinci olduğumuzu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bu projedeki amacımız yapay zekâyı kullanarak kimya laboratuvarlarındaki kazaları önlemektir. Projemizin ismi kimya laboratuvarım, takımımızın ismi de Günümüz Cezeri'leri." şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz okulumuzun adından etkilenerek atalarının izinden gidip takım isimlerini 'Günümüz Cezeri'leri takımi' olarak belirleyip yarışmaya katıldılar"

Murat Işıkoğlu

Öğrencilerin, dedeleri olan İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin yolunda gittikleri için ismini takım ismi olarak kullandıklarını ifade eden kurum müdürü Murat Işıkoğlu, "Ben Cizre İsmail Ebul-iz bilim ve sanat merkezi müdürü ve aynı zamanda bilişim teknolojileri öğretmeniyim. 2004 yılı TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandık. Öğrencilerimiz Günümüz Cezeri takımları olarak TEKNOFEST finallerinde yer aldılar. Eğitim teknolojileri yarışmasında 187 bin proje arasından takımımız ikinci olmayı başardı. Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST finallerinde projelerini hem gelen katılımcılara ve jüri üyelerine sundular. Bu proje ile öğrencilerimiz derece yaparak ikinci oldu. Bu başarı için çok mutlu ve çok gururluyuz. Şırnak Cizre'de ilk defa TEKNOFEST alanında bir derece getirdiğimiz için ayrıca çok mutlu ve gururluyuz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz hayallerini gerçekleştirsinler. Öğrencilerimiz gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar veya ileriye dönük problemleri varsa onlara çözüm üretmeye çalışıyorlar. Bu yıl da kimya laboratuvarı projesi ile kimya laboratuvarlarında karşılaşılan kazaları önlemek amacıyla yapay zekâ teknolojisi kullanılarak bir proje gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz okulumuzun adından etkilenerek atalarının izinden gidip takım isimlerini 'Günümüz Cezeri'leri takımi' olarak belirleyip yarışmaya katıldılar." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir