• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Geyikli Baba türbesinin restoresi tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Kestel Kaymakamı Cemil Aksak, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Özel İdare Kültür ve Turizm Daire Başkanı Şaban Kander ve İmar İşleri Daire Başkanvekili Hakan Bebek yetkililerden bilgi aldı.

 

Osmanlının kurucularından Orhan Gazi döneminde yaşayan Gönül ehli olduğuna inanılan Azerbaycan'dan Bursa bölgesine gelen Geyikli Baba, vefatından sonra dergahının olduğu yere defnedilmesiyle Orhan Gazi tarafından türbesi yaptırılmış sonrasında türbe yanına camii inşa edilmiş. Ancak zaman içinde bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutan eserler, İl Özel İdaresi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla yeniden restorasyona alındı.

 

İl Özel İdaresi Genel sekreteri Bilal Çelik, "Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare tarafından 28.05.2013 tarihinde başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek ve çalışmalar hakkında bilgi almak için yetkili idarecilerimizle beraber Babasultan köyümüzde bulunuyoruz. Halkımız tarafından gönül ehli olduğuna inanılan ve tarihimize not düşülen Osmanlının ilk dönemi ait türbe, camii ve çevre düzenlemeleri restorasyonu hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

Mali olarak yaklaşık 723 bin TL bir bütçe harcaması yapıldı ama gerekli görüldüğünde maliyet artışı da yapılabilir. Babasultan köyünde bulunan Geyikli Baba adına her yıl hayır olarak vatandaşlarımız pilavlar döküyor mevlitler okutuluyor. Bursa dışından çok sayıda insanımız buraya geliyor o bakımdan restorasyon çalışmaları çok önemli ve en kısa zamanda tamamlanacak. Bursa Osmanlının kurulduğu şehir ve bu eserlerimiz kuruluştan bu güne kalan nadir eserlerimizdendir." açıklamasında bulundu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir