• DOLAR 34.171
  • EURO 38.306
  • ALTIN 2934.832
  • ...
Talabani KDP'ye saldırmıştı: Barzani: Hayallerini mezara götürecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Barzani, parti destekçileri ve üyelerinden kendilerinin ve partilerinin itibarını korumalarını ve "sorumsuz" kişilere cevap vermemelerini istedi.

Barzani konuşmasında birlikte yaşama vurgusunu da öne çıkararak, "Bir arada yaşamaya inanıyoruz ve bunu pratikte de kanıtladık. Kürdistan halkının mutlu olmasını istiyoruz" dedi.

Barzani konuşmasında ''Biz herkese kardeşlik elini uzatıyoruz. Ayrıca, eğer bir taraf KDP'ye karşı çıkarak daha fazla şey elde edeceğini düşünüyorsa, tarihe dönüp ders alması daha iyi olur.

Bazıları KDP'nin içinde bölünmeler olduğuna inanarak mutlu oluyorlar. KDP tek bir partidir ve tek bir karardır, KDP şehitlerin partisidir. Herhangi bir parti gibi kendi isteğine göre hareket edemez. KDP'nin yükümlülükleri çok ağırdır. Kimse Parti'nin bölünmüş olduğunu hayal etmesin, çünkü önceden birçok kişi KDP içinde ve liderliğinde farklılıklar olmasını ve boşluklar oluşmasını hayal ediyordu, Allah'a yemin olsun ki bunlar hayallerini mezara götürdüler, şimdi hala hayal kurmaya devam edenler, aynı şekilde hayallerini mezara götürecekler.

Neyse ki şimdi Bağdat'la bir yakınlaşma oluştu ve Irak Başbakanı Sayın Sudani ile şu anda oldukça iyi bir anlayış var. Kürdistan Bölgesi Hükümeti her şekilde Bağdat'la bu sorunları çözmeye çalışıyor, umarız tüm sorunlar için bir çözüme ulaşırlar. Bunlar bizim programımızda mevcut, bu sorunların hepsinin çözülmesini istiyoruz. Komşularımızla da uyguladığımız politika, diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla herkesle en iyi ilişkileri kurmaktır.'' ifadelerini kullandı. 

TALABANİ KDP'Yİ HEDEF ALMIŞTI

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafil Celal Talabani KDP'yi hedef aldığı açıklamasında “Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ni uzun bir zamandır elinde bulunduran parti, Kurdistan Bölgesi topraklarını, Kürt halkının ve Kürdistan’ın düşmanlarına satmıştır. Halkımız artık huzur bulmalıdır.'' demişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir