• DOLAR 34.16
  • EURO 38.063
  • ALTIN 2920.318
  • ...
Altun'dan Netanyahu'nun asılsız ithamlarına tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle ilgili asılsız ithamlarda bulunduğunu belirtti.

Fahrettin Altun, şu değerlendirmede bulundu:

"Mevcut İsrail hükümeti, dikkatleri Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırımdan başka bir yöne çevirmek için büyük çaba sarf ediyor. İsrail Başbakanı davasının haklı olduğunu iddia ederek hükümetinin ayrım gözetmeksizin işlediği cinayetleri, savaş suçlarını ve uluslararası hukuku hiçe saymasını savunmaya kalkıyor. Birçok İsrailli de dahil artık hiç kimse bu masala inanmıyor. Netanyahu, Filistinli sivilleri öldürmek ve vatanlarından göçe zorlamak için 7 Ekim'i bir bahane olarak kullanıyor. Kendisi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde aleyhine açılan dava nedeniyle tutuklanabilirim endişesiyle bugün panik halinde. Bazı Batılı yönetimlerin diplomatik koruması, Netanyahu'yu uluslararası hukuk gereğince yargılanmaktan kurtaramayacak."

İşgal hükümetinin, dünyanın büyük bir kısmının nazarında suçlu olduğunun altını çizen Altun, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soruşturmasının, herkesçe malum olan bu gerçeği sadece teyit edeceğini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir