• DOLAR 34.125
  • EURO 38.129
  • ALTIN 2917.415
  • ...
Erdoğan'ın BM'deki Gazze çağrısı dünya basınında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Reuters ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM sistemi ve Batı dünyasının değerlerinin Gazze'de öldüğü değerlendirmesini, haber başlığında kullandı.  Erdoğan'ın konuşmasında, Gazze Şeridi'ne askeri saldırılar nedeniyle işgal güçlerine ve ona destek veren Batılı ülkelere sert eleştiriler yönelttiğine dikkati çekilen haberde, işgal kuvvetinin durdurulması için "insanlığın ittifakı" çağrısı yaptığı kaydedildi.

Haberde Erdoğan'ın, "Gazze'deki çocuklarla birlikte Birleşmiş Milletler sistemi de ölüyor, gerçek ölüyor, Batı'nın savunduğunu iddia ettiği değerler ölüyor, insanlığın daha adil bir dünyada yaşama umutları birer birer ölüyor." ifadesini kullandığı aktarıldı.

Erdoğan'ın bölgede ateşkes çabalarına yönelik ifadesine değinilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ateşkes için çalıştıklarını iddia edenler, İsrail'in katliamlarına devam edebilmesi için sahne arkasından silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor. Bu tutarsızlık ve samimiyetsizliktir." ifadesini kullandığı belirtildi. 

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberinde de Erdoğan'ın işgal kuvvetinin bölgeyi savaşa sürüklemekle suçladığı ve Gazze'de sadece çocukların değil, BM sisteminin de öldüğünü söylediği aktarıldı. Al Jazeera kuruluşu, İngilizce yayın yapan internet sitesinde yayımladığı haberinde, Erdoğan'ın "BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğü" ifadesini başlığa taşıdı

Haberde, BM'nin Gazze konusunda eylemsizliğine karşı Erdoğan'ın sert eleştiriler getirdiği ve işgal kuvvetinin , Filistin topraklarını "dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına" dönüştürmekle suçladığı aktarıldı.

Erdoğan'ın "Size açıkça soruyorum: Gazze'dekiler ve işgal altındaki Batı Şeria'dakiler insan değil mi? Filistin'deki çocukların hiçbir hakkı yok mu?" ifadelerinin kullanıldığı haberde, uluslararası toplumu "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu ve cinayet şebekesini" durdurmaya çağırdığı kaydedildi.

Netanyahu'nun Adolf Hitler ile kıyaslandığı vurgulanan haberde, Erdoğan'ın "Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır." ifadesi aktarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir